Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, bayram tatilinin belediye barınaklarındaki hayvanlar için felaketi ile geldiğini belirterek, hayvanseverleri bu konuda ses yükseltmeye, belediyeleri de önlem almaya çağırdı.
Nesrin Çıtırık. konfederasyonun web sitesinden yaptığı açıklamada. “Bayram süresince  veteriner  ve  görevliler izinli olacak. Göstermelik bir nöbetçi kalacak, hayvanlara yemek-su bile verilmeyecek.
Belediye Bakım evlerinde hayvanlar aç susuz kalacak. Yine göstermelik olarak “icapçı veteriner hekim var” denecek. İnanmayın, bu bir kandırmaca” dedi.

FELAKETİ YAŞIYORLAR
Çıtırık,  “Tatillerde bakımevindeki hayvanlar da tatile çıkmıyor ki.. Sayı aynı sayı, beslenmesi gereken köpekler aynı köpekler ve tedavi yapılması gereken köpeklerin tedavilerinin aynen devam etmesi gerek. Fakat birden bire bu hayvanlar tek görevli ve gerekirse geleceği söylenen tek veterinere kalıyorlar. Ve tabii ki felaketi yaşıyorlar” ifadelerini kullandı. 
TAKİP EDİN VE SORGULAYIN
Hayvanseverlerder belediyeleri, Valilikleri, Orman Müdürlüğü’nü uyarlamalarını isteyen Çıtırık,  şu önerilerde bulundu. 
Bu felaketi önlemek için alınması gereken tedbirleri  içeren yazıları şehrinizdeki ilgili makamlara yollayın.  Ayrıca telefonla irtibat kurarak sorgulayın ve takip edin. Mutlaka basın kuruluşlarına da gönderin ve bizzat ziyaret ederek bilgilendirin.
Bayram öncesi belediyeyi ziyaret edeceğiniz gün ve saat bilgisini vererek, hayvan severlere de duyuru yapıp katılım sağlayarak Bakımevine gidin.  Eğer mümkün ise yine önceden belediyeye bilgilendirme yaparak  toplu ziyaretler organize edin, basını da davet edin.”
İrem KARABACAK

Editör: TE Bilişim