Her yıl Muharrem ayının 10. Günü olarak bilinen Aşure günü nedeni ile Erenler Halkına aşure ikramı bu yıl adı 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası Yunus Emre Diriliş Meydanı olarak değiştirilen alanda yapıldı.

5 bin kişilik olarak hazırlanan Aşure ikramı dağıtımına Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün yanı sıra Başkan yardımcısı Ali Akdeniz, İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Kurtoğlu, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ, Belediye Meclis Üyeleri, Erenler Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kaytaz, Minibüsçüler odası Başkanı Ali Bektaş, Amatör Futbolcular Dernek Başkanı Ömer Bektaş, Erenler Muhtarlar Dernek Başkanı Şaban Süleyman, Romanlar Dernek Başkanı Orhan Tanyel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erenler Süleyman Şah İlk ve Ortaokulu öğrencileri de öğretmenleri Bilal Kobal nezaretinde aşure etkinliğine katıldı ve Başkan Öztürk’e geleneksel hale gelen bu etkinlik için teşekkür ettiler.

Vatandaşlara aşure dağıtımı yapan Başkan Öztürk etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada günün önemine değinerek “İslam aleminde Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayı sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bilindiği üzere hicri yılbaşının ardından muharrem ayının 10. günü aşure günü. Biz de artık ilçemizde geleneksel hale gelen bu etkinliğimiz ile halkımıza aşure ikramı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu etkinliğe ilgisi hayli fazla olması bizleri memnun ediyor. Bu vesile ile bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu ayın dostluk ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmesini, birlik ve beraberliğimizi arttırmasını ve Dünya üzerindeki akan kanın durmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim