Kocaali'de yaşayan Muharrem ve Emine Yan çiftininin kızları 5 yaşındaki Ecrin Yan, doğduğundan beri karaciğer hastalığı ile mücadele ediyor.

3 kardeşten en küçüğü olan Ecrin'e babasından karaciğer nakli yapıldı ancak Ecrin'in vücudu ameliyatı reddetti.

İstanbul'da tedavi olan Ecrin için doktorlar ikinci kez ameliyat olması gerektiğini ve tekrar nakil bulunması gerektiğini söylediler.

İlk ameliyatından sonra hastalığın başa döndüğünü söyleyen anne Emine Yan, Ecrinin ağabeyinin 15 yıl önce aynı hastalıktan hayatını kaybettiğini sööyledi, yaşadıkları süreci anlattı.

Tedavi de başa döndük

Maddi ve manevi anlamda zor süreç yaşadıklarını söyleyen anne Yan, " Bu hastalık belli olmuyor. Doğumdan sonra ciğerler iflas ediyor. Ecrin 6 aylıkken ilk ameliyatını oldu, babası nakil verdi ancak ameliyattan sonra vücut nakli kabul etmedi. Tedavide en başa döndük" dedi.

Maddi ve manevi olarak bittik

Kendisinin ve Ecrin'in kardeşlerinden nakil içim uyum sağlanamadığını söyleyen Yan, " 5 yıldır maddi ve manevi olarak bittik. Çocuğum iyi olsun diye her şeyi yaptık. Tedavisi İstanbul'da oluyor. En son gittiğimizde doktorumuz bizi İstanbul'da bulunan özel bir hastaneye yönlendirdi. Devlet tedavinin bir kısmını karşılıyor ancak belli bir zamandan sonra devlet desteğini kesiyor" ifadelerini kullandı.

Yaşadığı müddetçe tedavi olması lazım

Şuanda Ecrin'in ilaç tedavisinin devam ettiğini belirten Emine Yan, ameliyatın da risklerinin olduğunu belirtti, " Zor bir süreç yaşıyoruz. Kızımın yaşadığı müddetçe tedavi olması lazım.Bu hastalığı yaşamayan bilemez anlayamaz. Herkesin vicdanına bıraktım. Tek istediğim kızımın yaşaması" şeklinde konuştu.

Yan ailesi seslerini sosyal medyadan da duyurmaya çalışıyor. Sosyal medyadan yardım çağrısı yapan aile, Ecrin'in videosunu paylaştı. Paylaşılan video binlerce kez görüntülenirken, videonun altına Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasından "Çözüm ekibimiz hasta yakını ile iletişime geçecektir" yorumu yapıldı.

Editör: TE Bilişim