Birlik beraberliğin ve dayanışma duygusunun kuvvetlendirilip, takım ruhu ve motivasyonu artırmak amacıyla Toyota Otomotiv Sanayi tarafından düzenlenen geleneksel Ekiden yarışlarının 17’ncisi bu yıl 14 Temmuz Pazar günü gerçekleşti. 2003 yılından bu yana aralıksız organize edilen yarışlara bu yıl 132 takımdan 1188 koşucu katıldı. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya’daki üretim tesislerinde bulunan 950 metrelik koşu pistinde gerçekleşen yarışlarda EFSANE A takımı birinciliği alırken, YENİ EFSANE A takımı ikinci, DRAGON takımı ise üçüncü oldu. Çalışanlar ve ailelerini heyecan dolu anlar yaşatan Ekiden yarışları yaklaşık 5 bin 500 kişinin katılımıyla bu yıl da büyük ilgi görürken, katılımcılar sadece yarışmakla kalmayıp aileleriyle beraber doyasıya eğlenme fırsatının da sahibi oldu.

Yarışların açılış konuşmasını yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Toshihiko Kudo, Ekiden yarışlarının ekip ruhu ve dayanışma gücünü artıran özelliğini vurgularken, “Sakarya üretim tesislerimizde çalışanlarımız ve yan sanayilerimize yönelik düzenlediğimiz Ekiden yarışlarını 2003 yılından beri aralıksız olarak gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. 17 yıldır bu yarışlarda başarıya giden yolda asla pes etmeme ve çalışma arkadaşlarımıza güvenerek birlik içinde mücadele etme duygusunu yaşıyoruz. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin büyümesiyle her yıl yarışmalara ilgi de yükseliyor. Bu yıl 118 takımın katılımı bizim için çok önemli” dedi. Kudo ayrıca öncelikli konunun yarışların güvenlik ve sağlık bilinciyle tamamlanması olduğunun altını çizdi.

Ekip ruhu ve dayanışma gücünü artıran Ekiden yarışları, ismini 1917’de Japonya’da doğan bir bayrak yarışından alıyor. Takım üyelerinin birbirlerinin omzuna geçirdikleri “tasuki” denilen kuşağı takım arkadaşına devretmesiyle gerçekleştirilen Ekiden yarışı, Japonca’da istasyon anlamına gelen 'eki' ve iletmek anlamında kullanılan 'den' kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.

Editör: TE Bilişim