Sevgili okurlarım 24 Haziran 2018 seçimlerinden sonra siyasiler yerel seçimler için çalışmalara başladılar. Özellikle mevcut bazı belediye başkanları seçildikleri günden bugüne göstermedikleri performansı son günlerde göstermektedir. Bunu yıllardır asfalt atmadıkları sokaklarda bugün yaptıkları çalışmalardan, günümüzde onarılan alanlardan, yeni yapılan parklardan vb. çalışmaladan görebiliriz. Uzun yıllar elle tutulur bir hizmet yapmayıp, seçim arifesinde yapılan manidar çalışmalara halkımız itibar etmeyecektir. Bunun bir göz boyama olduğunu görmektedir.

İlimizde, Büyükşehir belediye başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıkları seçim yarışının AKP ile MHP arasında geçeceği düşüncesindeyim. Önceden halkın önemli bir kesimi, daha fazla hizmet almak için hükümet kimse yerelde de o partiyi destekleyelim düşüncesiyle iktidar partisine oy vermekteydi. Genel seçimlerde oluşturulan ittifak bu anlamda baktığımızda yerel seçimlerde MHP’nin elini diğer seçimlere göre önemli ölçüde güçlendirmektedir.

Bu anlamda MHP ilimize hizmet edecek belediye başkan adaylarını belirlerken ince eleyip sıkı dokumak durumundadır. Adaylar halkın seveceği, ayrımcılık yapmayan, liyakata önem veren, partisini ve davasını satmayacak kişiler olmalıdır.

Şehri ve ilçeleri yönetmek adına emanet edilen kişiler şehrini çok iyi tanımalıdır. Diğer şehirlerdeki gelişmeleri de yakından takip edip ufkunu zinde tutmalıdır. Yani belirli bir, vizyon ve misyon sahibi kişiler olmalıdır.

Ülkemizde ve ilimizde son zamanlarda yaşananlar ve bu yaşananlara karşı MHP’nin sergilediği tavır Sakarya’da Büyükşehir belediye ve ilçe belediye başkanlıklarını kazanma konusunda MHP’ye önemli avantajlar sağlamıştır.

Hiç kimse emek sarf etmeden tepeye tırmanmadan oturduğu yerden başarıya ulaşamaz. Tüm başarılı insanlar uzun çaba sarf edip düz yolda değil yokuşa çıktıktan sonra başarıya ulaşmışlardır. Yapılan özverili çalışmalar neticesinde özellikle bir ilçe ve başkan var ki MHP’nin seçim yarışına bile AKP’den önde gireceği düşüncesindeyim.

Bu bağlamda ilçesindeki insanlar için her zaman çaba sarf eden, artık yokuşları bile düz yoldaymış gibi giden geçmiş dönem MHP’den aday olan Turgut Babaoğlu bu seçimlerde de Hendek’ten aday olması durumunda Hendek’in yani Turgut Babaoğlu’nun kazanacağı düşüncesindeyim. Turgut Babaoğlu bulunduğu makamın hakkını verebilecek, söz ve davranışları ile halkın içerisinden biri olduğu gösteren, üretici zekaya sahip ve sözüne güvenilir bir kişidir. Hendek’in her anlamda gelişme göstermesi ve geleceğinin güzel olması için mücadele içersindedir.

Siyasetçiler, gelecek seçimi bir devlet adamı ise geleceği düşünürmüş, her yönetici iyi bir halk adamı olduğu gibi iyi bir devlet adamı olma özelliği de göstermelidir. Bu manada ilimizin geleceği için iyi devlet adamları seçilmelidir. Seçimi düşünecek siyasetçiler değil…