Rakibin handikapları olarak maç önü saptayabildiğimiz bir maç önce kaybetmelerinin verebileceği tedirginlik, artı aradaki dört puan farkın bire düşebilme ihtimali endişesi idi..

Sakaryaspor'un ise yüksek rakımın dezavantajı ..

Her iki takım için görünen psikolojik ve fizyolojik faktörler müsabakanın başlaması ile strateji olma özelliklerini her iki tarafında yeterli kullanmadıklarından yitirildiklerini gözlemledim..

Maçın başında gereksiz hamle sonucu rakibe ikram edilen penaltı , yine geçmiş maçlarda değindiğim orta saha defans işbirliği eksikliğinden kaynaklanan pozisyon yanlışı ile rakibin kazandığı gol şampiyonluğa oynayan bir takıma yakışmadı ..

Rakibin erken oyuncu değişikliklerinden sonra Sakaryaspor'un kontrollü agresivlik adına oyun anlayışını bekledik ancak göremedik ..

Engin hocanın doğru oyuncu değişiklikleri yapmasına rağmen giren oyuncuların kendilerinden beklenenleri verememesinden hayal kırıklığına uğradığını sanıyorum.. Önceki maçlarda orta saha oyuncularının defansif olarak doğru pozisyon alamamalarının sonucu rakibe verilen pozisyonlardan biri sonucu yenen gol pahalıya mal oldu..

Sakaryaspor defansif ve ofansif taktik beceri eksikliğini kalan maçlarda bir an önce gidermelidir.. Bireysel beceri ile taktik beceri ayrı şeylerdir. İlki ne kadar iyi olursa olsun ikincisi olmazsa bir değeri olmaz ..

Rakip kalecinin ve Dilaverin bireysel olarak öne çıkarak skora etki ettiği müsabaka sonucu farkın yediye çıkması üzücü oldu .. ancak kalan maçlarda telafi edilebilecek zaman olduğu da unutulmamalıdır. Üst sıralardaki takımların istikrarsızlığını da göz önünde bulundurursak devamlılık yakalandığı anda Mutlu sona ulaşılır diye düşünüyorum ...

unutma

Vazgeçtiğinde kaybedersin ..