2001 yılında zamanın DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti tarafından erken seçimi kararı alınmasıyla 48 yaşında siyaseti bırakan Ersin Taranoğlu, daha sonra gelen tüm teklifleri elinin tersiyle itip, kendisine siyaset dışı uğraşlar bulmuştu. Taranoğlu önceki akşam Bizim Sakarya’nın konuğuydu.

MİLLETVEKİLLİĞİ YAŞI

Taranoğlu şunları söyledi, “Bana bugün bile sürekli olarak siyasete dönüp dönmeyeceğim soruluyor. Şunu net bir şekilde söylemeliyim ki, ben neredeyse 65 yaşıma geldim. Artık siyaset bu yaştaki insanlarla yapılmaz. Bırakın 60-65’i, ben bir partinin genel başkanı olsam, milletvekillerine 40 yaş sınırını koyarım. Milletvekili yapacağım kişileri, 40 yaşını aşmamış insanların arasından seçerim. Bugün hala 70’li yaşlardaki isimler milletvekili yapılıyorsa buna da gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum”

ŞEHRİN GELİŞMESİ İÇİN

“Bir şehrin gelişmesi, kendi akranlarını her yönden geride bırakması için milletvekillerinin çalışması veya milletvekillerinin çok başarılı olması yetmez. Daha doğrusu milletvekili yetmez. Bir şehrin gelişmesi için 5 önemli kriter lazım. Önce ne yaptığını bilen milletvekilleri. Sonra çalışkan bir vali. Ardından kaleminden sadece mürekkep damlayan düzgün medya. Şehri iyi bilen bürokrasi ve yine şehri iyi bilen şehir için her türlü fedakarlığı yapabilecek sivil toplum kuruluşları. Bir şehirde bu beş kriter bir araya geldiği an, o şehir tutulmaz”

TOÇOĞLU’NA TEKLİF

“Anavatan Partisi’nin iyi dönemlerinde rahmetli Turgut Özal genel başkan iken ben de bir dönem Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptım. Bu dönemde, bugün hala her seçimde bazı partilerde milletvekili veya belediye başkan adayı olarak adı geçen Enver Toçoğlu’na Anavatan Partisi’nden Sakarya Milletvekilliği teklifinde bulundum. Kabul edeceğini düşünerek bu teklifi yaptım ama kabul etmedi. Kabul etseydi belki de balkan bile olabilirdi. Daha sonra başka partiden milletvekili adayı oldu ama seçilemedi. Kısmet böyleymiş, söyleyecek söz yok”

Editör: TE Bilişim