12 yaşındaki kız çocuklarının “mükemmel vücutları” ile “çocuk doğurmak için ideal” olduklarını söylüyor Muttalip.  AKP iktidarının YÖK Başkanlığı’na atadığı Yusuf Ziya Özcan döneminde “doçent”, Yekta Saraç döneminde de “profesör” olmuş. Muttalip’i “AKP dönemi üniversiteleri yere göğe sığdıramıyor.

YÖK Basın Danışmanına göre YÖK doçentlik ve profesörlük atamalarına karışmıyormuş. YÖK Başkanı Yekta Saraç da, AKP döneminde maaleseflerin bir rastlantı olmadığının ayrımında mıdır, bilemeyiz.

AKP dönemi üniversitelerinden birkaç örnek;

Cumhurbaşkanı’na itaat etmek farz-ı ayın’dır. İtaat etmemek savaştan kaçmak gibi haramdır” diyen Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Harran Üniversitesi Rektörü yapıldı.

Teyze kızı, amca kızı, hala kızı, dayı kızı, hepsi caiz olan evliliklerdir” diyen Nihat Hatipoğlu, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirildi.

Görücü usulüyle kız istemeye giden bir kişinin abladan vazgeçip kardeşine talip olabileceği” fetvasını veren AKP’nin “akil adamıHayrettin Karaman’ın damadı, Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı.

Cahil ve okumamış halka daha çok güvendiğini açıklayan Prof. Dr. Bülent Arı, Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı oldu.

İzmirlilere “Bu kadar mı haysiyetsiz gâvur olunur, azıcık efendi gâvur olun” diyen Zekiye Çomaklı’nın oğlu, Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirildi.

Kanserden ölen Neslican Tay’ın ölümü üzerine “Neslican kızımız seküler dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, hastalığı düşman gibi görmezdi” diyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğü’ne oturdu.

TV lerin siyasi tartışma programlarında birçok üniversite rektörünü görüyoruz. İşleri Eğitim Öğretim olması gerekirken onlar siyasi iktidara yalakalık yapmakla meşgul.

Sakarya Üniversitesini geçen bir yazımda anlatmıştım.

Dünyanın ünlü 500 Üniversitesi arasında maalesef esamemiz okunmuyor. Sağlıkta nasıl cemaatlerin hakimiyeti varsa ne yazık ki Üniversitelerimizde de var.

Türkiye’de 8 milyon Almanya’ da 3 milyon Üniversite öğrencisi var. Türkiye nüfusu 85 milyon Almanya 110 milyon.

Cemaatlerin kontrolünde ve Siyasi iktidarın güdümünde ülkeye hiçbir faydası olmayan gerçek hayattan bi haber bomboş bir nesil ile bu ülke kalkınamaz.

Bir işadamı diyor ki; Ben iyi bir teknik elemana 6.000 TL civarı maaş veriyorum, Üniversite mezununa asgari ücret.

Üniversitede işte böyle bir dönem yaşanmaktadır. Maalesef!