AK Parti 2002 yılından beri iktidar. İktidarın ilk 2 döneminde çok daha güçlüydü. Bugün MHP desteğine muhtaç.   

    Güçlü AK Parti iktidarı ilk yıllarda yapması gereken bir çok doğruyu ancak şimdi görmeye başlıyor gibi? Eksikli ve çok da giderayak gibi mi?

   

    AK Parti zamanında da, lise mezunu(?) başarılı sporculara üniversitelere sınavsız girebilme şansları verildi. Tartışılır ama, verildi.

    Geçen hafta da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 52 vakıf üniversitesi arasında  başarılı sporculara Burs Verme Projesi imzalanmış. Hem de tam burs!

     Cumhurbaşkanı da törende,” Dünyada ilk 100’deki California Üniversitesi’nin 288, Stanford Üniversitesinin 280 olimpiyat madalyası kazanması tesadüf değil!” demiş.

    Sayın Cumhurbaşkanı çağdaş gençliğimize dünyanın ilgisini söylemiş. Ben de  Milli yüzücülerimizin şu gün ABD’deki Tam Burs Başarılarını yazayım:

    Dünya, çağdaş muhteşem Türkiye Gençliği’ni izliyor. Dünyanın en büyük futbol kulüpleri de Onları kapma yarışındalar, hepimiz gururla izliyoruz!

   Türkiye’nin 36 milli yüzücüsü son 3 yılda, Amerika’da Lisans-Üniversite- eğitimi için Tam Burslu Eğitim hakkı kazanmış! Öyle böyle de değil;

     4 Yıllık Lisans( Üniversite) eğitimi için THE ve QS gibi dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamalarında ilk 10 ve ilk 50’ye giren üniversiteler;

     4 Yıllık Üniversite eğitimi için ortalama 350 bin dolar bursa verecekler! Ki;

     2019 Yılında 7, 2020’de 12 milli yüzücü Amerika’ya gitmiş. Halen lise son sınıftaki 11 yüzücü de 2021 yazında ABD’ye gidecekmiş;

      16 Yaşındaki 11. Sınıf öğrencisi 5 milli yüzücü de 2022 yılı için ABD’nin Kaliforniya Teknoloji, Georgia Teknoloji Üniversitesi’nden Tam Burs kazanmış!       

    Bi Dakka: tamam, çağdaş gençlerimizin sporda Olimpiyat ve Avrupa başarıları muhteşem de, ileri seviyede İngilizce, Matematik bilgisi de aranıyor ve şart: -) 

 Türkiye, önce kendisi, 83 milyon halkı gençlerinin değerini, vizyonunu görmeli. 

    Ülkemizde bugüne kadar başarılı sporculara tam burs verilmesi yok muş! Şimdi var? Peki, şu siyasi ortamda, tam burs verme hakkaniyetine kim kefil?

    Geçen hafta bir gazete manşeti ile yüreğim ağzıma geldi. O haber,“ Türk Milli Yüzme Takımı’ndaki 36 milli yüzücü daha lise sıralarında lisans eğitimi için;

    ABD’deki Harvard, Duke, Georgie Teknoloji, New York ve Boston Üniversitesi gibi dünyanın en iyi üniversitelerinden tam burs aldı.” Haberiydi.

   Bu, her gün bin tuzağın içine çekilmek istenen çağdaş başarılı çocuklarımız için eşsiz bir kazanımdı. Tam da şimdi, bu gün!

    Sakarya’da bile üniversitemizin gençleri, hem de kendi hocalarının gaflet dolu çirkin benzetmeleri ile suçlanırken. ABD’nin Tam Bursu onların değerini anlattı.

   Ülkemizin gençliğini dünya görüyor. Ama, ülkemizi Yönetenler göremiyor veya gönül gözleri görmek istemiyor!

  “ Türkiye Halkı saf, açık ağızlı, unutkandır!” diyen yanılır. “ Ülkede herkes kimin ne olduğunu bilir! Saf-temiz, sabırlıdır. Ama sabrının da sonu selamettir.

  

   Türkiye’de; Milli sporculara, Dünya ve Avrupa Şampiyonu lise mezunu sporculara üniversitelerimize sınavsız kayıt öncelikleri vardır.

    Dünyaca ünlü kimi şampiyonların çakma lise diplomalarıyla üniversite mezunu yapıldığı da konuşulur. Çok yazık, ama O örneği es geçelim.

    AK Parti’nin çıkardığı,” Milli sporculara Tam Burs Projesi!” gerçekten alkışı hak eder? Kim veya kimler, nasıl bir Yol ile Yönetecek? İzleyip, göreceğiz?

   Türkiye’de sporla ilgilenenlerin bile gözünden kaçmıştır? Son 20 yılda(?) ne hikmetse bir dolu spor dalı ortaya çıkarıldı? Dünya şampiyonlarımız da çıktı?

   Hayatımız sporun içinde geçti, şimdi hiç duymadığım branşlar çıktı? Hille-Hülle ustalığı burslarda da adımızı çıkarmasın!

   Olimpiyatta ve bildiğimiz dünya şampiyonalarında öyle branş yoksa; burslar da spor dünya literatürü şart olmalı. Çakma Şampiyon Ayrımları olunmasın?

   Okullar ve Burs Ayrımı ülke gençliğine yapılan büyük haksızlık olur. Devlet kaynakları ile gençliğe Maddi Hak Ayrım yapılamaz. Hak’ka İman ne emreder?