Türkiye’de siyaset ve ekonomi dünyasında birileri, “ Kazan kazan!” önceliği ihtirasını doğru yere oturtmadıkça 82 milyon huzuru unutsun!

Ülkenin milyarder sayısı her geçen gün sayıca ve Paraca artıyor. Ama??

En Yüksek Vergi Tahakkuk Eden 100 kuruluş listesine bakıyorsun, harika! Ötede, her yıl isminin açıklanmasını istemeyenlerin sayısı da çığ gibi artıyor.

Kim bunlar? Sır, açıklanamaz denirse açıklanmaz! Bir dolu nedeni olabilir.

Amaa, O en yüksek 100 vergi ödeyecek Amcamlar vergilerini ödemiyorsa?

Kim, niye ödemiyor? Nasıl bir muafiyet alabilmiş; ne kadarını nereye ödemiş? Bir Siyasi Oluşum Onun arkasını didiklemez mi? Baltayı taşa vurmak mı olur?

Benim bildiğim; Bu ülkede yaşayan hiçbir birey tek başına hiçbir şey değildir. Hiçbir meslek de tek başına hiçbir değer-güç oluşturamaz!

Tabii, gerçekleri görmezden gelmiyorum. Bu ülkede hiçbir Meslek Odası, kendi Kuruluş Nedeni’nden başka hiçbir şeyi samimiyetle öncele(ye)mez.

Geçen hafta bir CHP sözcüsü, “ Titanik Kemancısı!” diye şahane bir söylemde bulundu. “ Timsah gözyaşları!” söylemini bile çırak çıkaran bir söz gibiydi?

Hazine ve Maliye Bakanı, bir dolu ekonomik teşvikleri müjdelemişti. Ülke ekonomisi sıkıntıları hızla atlatarak büyümeye devam ediyormuş?

CHP sözcüsü de buna, “Titanic Kemancısı !” vurgulaması ile cevap vermiş.

Titanik Faciası tarihin en trajik deniz kazasıdır. Hani o kazayı canlandıran filmde, gemi batarken son ana kadar keman çalan adam vardı ya!

Bence yılın siyasi-gerçekçi-saygın- eleştirel ironisi gibidir.

Bakan Ekonomik Teşvik Kredi faizlerini de indirmiş. Meslek odaları,“ Eh, fena değil ama?” diye karşılamış. Ek kimi isteklerde de bulunmuş.

İyi de, Ülkenin ekonomik gelişmesi, ülke geleceği sadece endüstriyel mi? Para kazanma kapısı en çok neredeyse, öncelenecek-desteklenecek Tek Kapı O mu?

“ Ülke Ekonomisi !” dendiğinde, sözün en önüne, “ Yaratılmış Ülke Varlıkları!” lafı eklenmiyorsa, bence hata orada başlar.

Ama, “ Ben kendi kazandığıma bakarım…Her koyun( sektör) kendi bacağından asılır!” denirse, ülkenin battığı umurunda değil gibidir.

CHP Sözcüsü buna da,“ Titanic Kemancısı!” diyebilmeli!

Türkiye asla bir Titanic Gemisi değil. Kimse de bu ülkede Titanic Kemancısı olamaz. Bu ülkeyi Kurtaran-Kuran Yüzyılın Kuşakları O Gemiyi asla batırmadı.

Bugün batar mı? Söz konusu Vatansa, gerisi teferruat goygoyu biterse batmaz.

Herkes, “ Doğayı koruyorum! Bir karış Tarım Arazisini yok etmiyoruz! Ormanı korumada tarih yazdık. 100 Ağaç kesersek, 10 milyon ağaç diktik!

Kirli bacalı sanayiyi ilimize sokmuyoruz! Denizlere gözümüz gibi bakıyoruz! Çark Deresi, Sakarya Nehri pırıl pırıl akıyor!

Organik tarım ürünlerine muhteşem teşvikler veriyoruz. Arazi Toplulaştırma Projeleri çok radikal çalışmalarla gerçekleşiyor!” yalanlarına uzak dursun.

Şu,“ Mevzu Vatansa, gerisi teferruat!” höykürmesini de Spor Dünyası Kemancıları’na bırakalım.

İmzayı atıp, trilyonları cebe koyduğu gün;“ Kolumu kessen sarı lacivert akar. Ben doğuştan Fenerbahçeliyim!” diyen futbolcuları görmek sıradanlaştı.

Formayı kapamayınca, kapağı attığı yeni takımda ilk gün;“ Hayatımın en mükemmel takımına geldim!” diyeceği de sıradandır.

Aylık kazancından % 50 fedakarlık etmiş; şimdi ayda sade 1 Trilyon TL alacak?

Geçen hafta,” Yanlışımızı yüzümüze söyleyen gerçek dostumuzdur!” gibi bir LAF etmiştim : -)

“ LAF !” işte. Sakın böyle bir yanlışa düşmeyin. Bu günün ülkesinde seni aynı saatte trenden de atarlar, falezlere de ittirirler, sakın ha!

Bu günkü Türkiye’nin içinde yaşanılan siyasal-ekonomik bireysel fırıldakları hiçbir toplum bilimi-dehası- çözemez; tarif bile edemez.

Bizim gibi salakların;” oku öğren, çalış hak et, helal kazan!” söylemleri vardır. Ötede; Birileri geleceği kucağına koyacak Yolları biliyor, buluyor, koyuyor!

Doğayı korumak, buzulların erimesi, hibrit tohum, gıda ürünlerinin genleri;

Nükleer santrallerin, maden ruhsatlarının, yaşlı topraklardaki heyelanların sonumuzu getireceği gibi İŞ’leri tartışmaya açmak da ihanet gibi gösterilir.

20- 25 Yıldır Sakarya Arazi Toplulaştırması konuşulur. Milli-Yerel Tohum, Kendi Gıdasını üreten 7 ülkeden birisi Türkiye İDİ, diye övünülür, ama;

Kendi Gıda Tohumlarını yok edip, İTHALATÇI 7 ülkeden birisi olduğumuz, tıss!

Bunları yazmayı, konuşmayı da; Siyaset ve Ekonomi Dünyası hoş karşılamaz!