Ülke Gençliği, geleceğini kurmak peşinde savrulurken, birileri de Onları ömür boyu kendilerine muhtaç bireyler haline getirebilme uğraşında?

Oysa, yaşanmış o kadar mükemmel örnekler var ki; bunları O gençlere ve tüm ülke halkına yine hatırlatmakta, bu gün her zamankinden fazla yarar var.

***

Türkan Saylan’ın aklıma gelen ilk örneklerden birisidir. Hayatını anlatan, ” Türkan !” isimli televizyon dizisini büyülenmiş gibi izlemiştim.

Çürüyerek ölmeye terk edilmiş Cüzamlı hastalar, girilmesi yasak harap binalarda çaresizdir, Gencecik bir Türk Kadın Doktor O yasakları deler.

Cüzzam o zamanın çaresi olmayan bir hastalığı. İnsanlar kitleler halinde çürüyerek ölüyor.

Kendi aileleri; cüzzamlı kendi eşini, evladını odunlukta, ahırda, evden uzak yerlerde zincirleyerek çürüyerek ölmeye terk edebiliyor.

Çaresi, ilacı yok. En gelişmiş hastanelerde bile, özel görevli kimi hekimler, kimi hizmetliler dışında cüzamlılarla kimse yaklaştırılmıyor.

Ta ki, Türkan Saylan diye gencecik bir Hekim tüm engellere, yasaklara, cezalara rağmen O Çürümeye terk edilmiş insanlara ulaşana kadar.

***

Türkan Saylan’a ilk,“ Allah rahmet etsin…Nurlar içinde yatsın!..” dualarım Cüzzam Hastalığına çare olduğu, O’nu yok ettiği içindir.

Siyaset ve CHP ne alaka???

Türkan Saylan ve Türkan; bugün kutsal hekimlik görevine başlayan gençler için eşsiz bir idol’dür.

CHP Sakarya İl Başkanlığı CHP Genel Merkezi’ne,” Türkan dizisinin şu gün tekrar yayınlanmasının tam zamanı. Hatta, örneği çok az güncel öğretidir.

Halk Tv, Tv 101 veya “ TÜRKAN “ ı yayınlayabilecek özgür bir kanalda tekrarı, gençler üzerinde etki yaratabilir. Yayın hakkı olabilirse, bunu da CHP yapabilir.

yayın yılında Türkan dizisi çok izlenir oldu. Tabii gereksiz uzatmalar başladı. Onlar ayıklanırsa, “ TÜRKAN é ı izleyen gençlikte erdemli gelecek seçimleri farklılaşabilir.

TÜRKAN SAYLAN; bulaşıcı, korkunç, ölümcül Cüzzam hastalığı…Türkiye’de O dehşetin kökünü kazıyan Kadın akla gelir. Bunu günün gençliği de öğrensin..

***

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Kurucusu Türkan Saylan ise; Ülkemize, İyi Eğitimli, Onurlu Bağımsız Kişilikli Öğrenci Gençler kazandırma zirvesidir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin her etkinliğinde saygıyla anılan zirve.

Güler yüzüyle Ölmeye el salladığı O Pencere tüm belleklere, yüreklere girmiştir.

“ TÜRKAN ÇYDD’leri “ Ülke gençliğine hiç karşılıksız burs katkılarıyla gelecek kapılarını açmaya O’nun ilkeleriyle devam da ediyor.

Sakarya ÇYDD Şubesi her geçen gün artan üye sayısı, burs verilen öğrenci sayısıyla büyüyerek gelişiyor.

ÇYDD’ye sevindirici mekan hibeleri başladı. Çağdaş Yaşam, burs, musiki-folklor, eğitim, sosyal çalışmalar vs. etkinlikler için yeni mekanlar açıyor.

Az zaman sonra ÇYDD yeni mekanlarını ve etkinlik programlarını sunabilir : -)

***

Ülkemde, şehrimde çok güzel insanlar var. Üniversite okumak isteyen, ama maddi koşulları olmayan gençlerine Eğitim Bursu sağlayan erdemli insanlar.

Bursların gerçek ihtiyaç sahibi gençlere verilebilmesi için yapılan özenli çalışmalar ÇYDD’de son derece hassas.

Ülkenin ve ülke değerlerinin burs öğrencilerine tanıtılması,öğretilmesi için yapılan tarih ve kültür gezileri de son derece kalıcı, etkileyici izler bırakıyor.

***

Kız-Erkek, müthiş bir genç nüfus potansiyelimiz var.

Sakarya’nın bir,” ÜNİVERSİTE ŞEHRİ!” olması için de hiçbir eksiğimiz yok.

Gençliğin bizden beklediği tek şey içtenlik, eşitlik, doğruluk, sevgi, hatta saygı.

Onurlu, bağımsız karakterli, çağdaş, demokrat, çalışkan, üretken gençlik varsa, ülkenin geleceği sağlam temeller üzerine oturtulacak demektir.

Bunu sağlamak için, hiç karşılıksız sevgiyle, özveriyle çalışan Sakaryalı Kadın-Erkek ÇYDD üyeleri; Türkan Saylan’ın ilkeleri ile inanılmaz uğraşlar veriyorlar.

ÇYDD, aynı duyarlıkları severek yaşayacak-paylaşacak Sakaryalılara yeni mekan ve fırsatlar hazırlıyor…Katılın, yaşamanın yeni tatları ile bütünleşelim.