DEMOKRASİLERDE ÇARE TÜKENMEZ diyerek DEMOKRASİYİ TÜKETTİK.Genel Başkanların Milletvekili listelerini belirlediği,Belediye Başkan adaylarını ilan ettiği,parti yönetimlerini illerden, genel merkezlere kadar kendi seçtiği,seçim barajlarıyla vatandaşın reyinin heba olduğu sisteme DEMOKRATİK SİSTEM demek mümkün mü?Kuvvetler ayrılığı ortadan kalktı.Millet Meclisi tasdik makamı haline geldi.Bakanlar Meclise,Milletvekiline karşı sorumsuz hale getirildi.Halkın sorunlarını dile getirmek partiden,hatta siyasetten ilişki kesilmesine neden olur hale geldi.Doğru haber,hür yorum Silivri yoluna çıkıyor.Herhalde ÇAĞDAŞ DEMOKRASİ böyle bir şey,biz anlamıyoruz.

Tarım ve Hayvancılığı ithalata mecbur bıraktık.Çiftçi sayımız azaldı.Ürettiğinin karşılığını alamayan çiftçi ,tarım ve hayvancılıktan uzaklaşıyor.Bir çok sektörün hammaddesini üreten,bu salgında önemi ve önceliği anlaşılan TARIM ve HAYVNCILIĞI TÜKETİYORUZ.

Esnaf günlük geçimini temin edemez hale geldi.Borçlanarak yaşamını sürdürmeye çalışıyor.Kepenkler kapanıyor.ESNAFI da TÜKETİYORUZ.

SENDİKACILIĞI TÜKETİYORUZ.Sendikalı işçi sayısı,çalışan işçinin yüzde 13.84 kadar.13 milyon çalışan,kayıtlı işçinin 1miyon 800 bini sendikalı.11 milyon 200 bin işçi patronun insafına terk edilmiş durumda.

KOBİLERİN durumu ortada.Ayakta kalmakta zorlanıyorlar.SANAYİCİ ileri teknolojiye geçmekte gecikiyor.Dolayısıyla rekabet gücü gittikçe azalıyor.

İyi eğitim almış gençlerimiz gözlerini yurt dışı çalışma imkanların çevirmiş durumda.Hızlı bir beyin göçü var.206 üniversite açtık.Dünyada ilk 500 e giren 9 üniversitemiz var.Genç işsiz sayımız yüzde yirmi beşler civarında.Programsız ve yetersiz öğretim,diplomalı işsizler ordusu oluşturdu.İş bulabilenlerde kendi meslekleriyle alakası olmayan,vasıfsız işlerde çalışıyor.GENÇLİĞİ TÜKETİYORUZ.

Tanrının bize bahşettiği cennet vatanın,en güzel köşelerini beton yığınlarıyla doldurarak TABİATI TÜKETİYORUZ.

Bankalarımız rekor düzey de kredi vererek vatandaşımızın geleceğini ipotek altına alıyor. Birde bu durumu iftihar vesilesi yapıyorlar.Üretmeyen insanlarımız yalnızca tüketerek bu borcun altında kalkamazlar.Şu anda  GELECEĞİMİZİ TÜKETİYORUZ.

Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere bütün ilgili kuruluşlar,salgın tehlikesinin büyüyerek devam ettiğine dikkati çekiyor.Bakan her gün twitter üzerinden de olsa açıklamalarla ikazlarda bulunuyor,aldırmıyoruz.Uzmanları dinlemiyoruz.Düne kadar camiler de namaz kılmak tehlikesinden bahsedenler toplu namazları teşvik ediyorlar.Ekonomik ve politik nedenlerle SAĞLIĞMIZI TÜKETİYORUZ.

En önemlisi genç yaşlı,zengin fakir,çalışan çalışmayan,okumuş okuyamamış,partili partisiz,sağcı solcu kadın erkek,iktidar muhalefet,aklı başındaki herkesimin ümidi tükeniyor.GELECEĞE AİT ÜMİDİMİZ TÜKENİYOR.İşte bu çok tehlikelidir.

Dedik ya TÜKETMEKTE USTAYIZ.Tüketim listesini daha çok uzatabiliriz.TARİHTEN TABİİ KAYNAKLARA,KÜLTÜRDEN İNANÇA,DÖVİZDEN ALTINA,İTİBARDAN GÜVENE kadar bir çok konuda TÜKETİMİMİZ VAR.

ÇIKIŞ ÜRETMEKTEN GEÇER.TANRININ VERDİĞİ AKLI, VİCDANLA VE BİLİMLE HARMANLAYARAK HER TÜRLÜ SİYASİ VE ŞAHSİ ÇIKARDAN ARINMIŞ OLARAK,İYİYİ GÜZELİ DOĞRUYU ÜRETMEMİZ GEREKİR.

ADALETİ VE ADİL PAYLAŞIMIDA UNUTMADAN…..

Sağlıklı günler dileğiyle.