Trafik sigortasında değişiklik içeren kanun tasarısı Meclis Genel Kurulu'ndan geçerek,yasallaştı.

Trafik kazalarında,hayatını kaybedenlerin yakınları ve yine kazada sakat kalan vatandaş direkt sigorta şirketine başvuracak. Aracılara vekalet ver dava açılsın dönemi kapanmış oldu.

Trafik sigortasından ticari araçlar ve araç kiralama şirketlerine kar kaybı,gelir kaybı,kira kaybı, iş durması gibi tazminatlar ödenmeyecek.

Trafik sigortası değer kaybı taleplerinde, küçük hasarlar ödenmeyecek. Değer kaybı tazmini aracın piyasa değeri,kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkat alınacak. Trafikten çekilecek,hurdaya çıkmış araçlar sigortadan değer kaybı tazminatı alamayacak.

Evet sayfa okurları, zorunlu sigortalarda çıkan yasa ve düzenlemelerle ilgili sizleri buradan yazarak bilgilendireceğim.

SİGORTA ACENTERLERİ İÇİN GELEN TALEP DEĞERLENDİRMELERİ NELERDİR?

Değerli meslektaşlarım acenteler; sigorta sektöründe acente olarak yapmış oldukları görevleri ile önemli hizmeti temsil etmektedirler. Acenteler yapmış olduğu sigorta hizmetleri ile karşılaştıkları sorunlar nelerdir ?

Acenteler, daha öncede bahsettiğimiz gibi, sigorta acenteliği dışında başka bir iş yapamazlar. Önemli bir istihdam teşkil eden acentelerin kazançları yeterlimidir ?

Acenteler, faaliyetlerine başlamak için ne gibi denetimlere ve izinlere tabidirler ?

Acenteler, finansal yapı içersinde ekonomide hangi konumdadırlar?

Acenteler,sigorta hizmetlerini yürütürken hakları tam olarak aracılık ettikleri şirketler tarafından veriliyor mu ?

Acentelerin, temsil ve aracılığını yapacakları şirketler ile yapılan sözleşmelerde şartlar nelerdir ?

Acentelerin,acentelik için yaptıkları sözleşmeler içeriğinde şartlar adil midir?

Acentelerin yapmış oldukları üretim karşılığı ödeyecekleri gelir vergisi,stopaj,vs vergiler yükü nasıldır?

Evet sayfa okurları, değerli meslektaşlarım acenteler, haftaya yukarıdaki talepleri, konuları değerlendireceğiz. İnşallah, yaşadığımız zorlukları buradan aydınlatarak netice alırız.

Kalın sağlıcakla,

Hasan KORKMAZ.

[email protected]