Olay, Adapazarı ilçesi Korucuk Mahallesi’nde bulunan TOKİ konut inşaatı şantiyesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yüklenici firmadan bir süredir maaşlarını alamadıklarını öne süren 3 işçi, seslerini yetkililere duyurabilmek amacıyla tehlikeli bir eyleme imza attı. Şantiyedeki kule vincin tepesine çıkan işçileri gören diğer çalışanlar ve çevredeki vatandaşlar, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Ekipler Alarm Verdi

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Adrese ulaşan polis ekipleri şantiye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri de olası bir olumsuzluğa karşı alanda hazır bekletildi.

İkna Çalışmaları Sonuç Verdi

Metrelerce yüksekte eylemlerini sürdüren işçileri güvenli bir şekilde aşağı indirmek için polis ekipleri tarafından yoğun bir ikna çalışması başlatıldı. Ekiplerin uzun süren görüşmeleri ve çabaları sonucunda 3 işçi eylemlerini sonlandırmaya razı oldu.

Muhabir: Haber Merkezi