Doılu dolu bir haftayı geride bıraktık.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un geçen hafta sonu katıldığı ‘Soru Yağmuru’nda yaptığı açıklama-lar hayli konuşuldu.
Yavuz’un iki güne yayılan söyleşisine sığdırımadığımız ko-nuları sonrasında haber olarak değerlendirdik. Söyleşinin ilk gününde, ‘Yok Öyle Yağma’ manşetini tercih ettik. 16 yıllık iktidarın rehavetiyle ‘Biz yaptık oldu, iktidar biziz, kimseyi takmayız’ anlayışına yönelik sert sözlerini öne çı-kardık. Yavuz bu açıklamasında, gazetecilere gerçekleri yazma konusunda daha cesaretli olmalarını önerip bu durumda siyasetin gücünün de yanlarında olacağını söy-ledi. Gazetecilerin yazdıkları yüzünden aylarca yıllarca cezaevlerinde yattığı, ilanlarının kesildiği, reklam am-bargosunun uygulandığı bir dönemde Yavuz’un bu önerisinin karşılık bulup bulamayacağını yaşayarak göreceğiz.
Söyleşinin ikinci gününde,  2015 seçimlerinden bu yana Sakarya gündeminde bulunan şehir hastanesini man-şetimize taşıdık. Uygulanışbiçimiyle yoğun eleştirilere hedef olan, devletin sağlık hizmetlerinden çekileceğ anla-mına geldiği ifade edilen şehir hastanesinin Sakarya’da bir anda hayata geçirilmesinin mümkün olmadığı ortaya çıktı. Ali İhsan Yavuz, bin yataklı bu hastanenin etap etap yapılabileceğini söylerken, tasarruf tedbirleri nede-niyle bir zaman da vermedi. 
Ali ihsan Yavuz söyleşisinden manşete taşınan son konu ise AKP’nin yerel leçimler öncesinde açıklayacağı mani-festo oldu. Halkın AKP’ye bir ders verme eğilimine gir-diği yönündeki gözlemlerini aktaran Yavuz, seçim öncesi açıkllayacakları manifesto ile bu  durumu tersine çevire-ceklerini anlattı. Daha çok sol partilerin kullandığı ‘Birlikte Yönetim’ ilkesinden söz eden Yavuz, “Öyle bir sürece gi-relim ki, artık şehirlerin de ruhu olsun. Bilgelik ruhu olsun kültür daha fazla konuşulsun, daha medeni şehirler inşa edelim” ifadelerini kullandı. Bugüne kadar, sosyal medya üzerinden isim belirlemek üzere gerçekleştirilen sözde an-ketler dışında halkın fikrinin hiç dikkate alınmadığı bir kentte, bunun inandırıcılığı olur mu bilinmez...
Haftanın son günü, fındık üreticisinin merakla beklediği haber geldi ve TMO çok gecikmeli de olsa piyasaya girdi. Fiyat 15 liralık beklentinin altında kalsa da ekonomi çevre-leri bu gelişmeyi olumlu karşıladı. Ürününü satmayan, direnme gücü olan üretici kazanırken, satmak zo-runda kalanlar mağdur oldu.
Yeni haftaya ise CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un katıldığı Soru Yağmuru ile giriyoruz. Özellikle deprem ha-sarlı okullar için söyledikleri çok çarpıcıydı. Haftanın bir yeni olayı da kuşusuz Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yerine Ahmet Hamdi Nayır’ın atanmasıydı. 
Son olarak teşekkür borcumuzu ödemek istiyorum. 15’inci kuruluş yıldönümüz nedeniyle kutlama ilanı veren gazete-miz dostlarına yürekten teşekkür ederiz. Kağıtta yaşanan sıkıntı nedeniyle sayfa sayısını artırmayıp, uzun süreye yaydık. Bu durumu hoşgörüyle karşılayıp, desteğini artıra-rak sürdüren okurlarımıza da teşekkür borçluyuz.
Dolu dolu gazetelerde buluşmak üzere hoşçakalın.