Sakaryalılar Seçtiği Yönetenlere şehri için ne istediğini iletmiyor, sormuyor. Kendisine hiç sorulmadan yapılanları da izlemiyor, sorgulamıyor.

    İşte o zaman, böyle 1 ileri 2 geri yaşayıp gidiyoruz. Şimdi de Büyükşehirlere,     ” Para bitti, borcunuz da çok, artık israf etmek de yok!” denilmiş?

    Sakaryalı bu zamanlarda da susup oturmamalı. İsraf mı, şöyle bir düşünün:

    AK Parti hükümetleri, Her gün Adapazarı-Haydarpaşa arasında 24 seferi olan, Adapazarı Atatürk Bulvarı’na kadar da gelen O TRENİ kaldırdı.

    Hepimiz lastikli oto ve otobüslere mahkum edildik. Kapısında otosu olan her ev ayda ortalama en az 1000 TL cepten ödemeye mahkum!

    Yakıt, MTV, sigorta, bakım(?), otopark, paralı yol-köprü vs. ayda 1000 TL.

    O TREN; her ay bizden 1000 TL istemez. Güvenli, ucuz ve rahat. Üstelik TCDDY Devlet ve çok insana indirimli; çocuklar da ücretsiz: -)

    AK Parti Hükümeti(?) belediyelere israftan kaçınma uyarısı getirdi. Harika, alkışlarım., Amaa; hangi belediyelere, CEHAPE mi, İYİ Partili mi?

    Geçein; Sakarya’nın hayati öncelikleri var. Şu salgında bile halkımızın büyük gafletleri oldu. En yasaklı Kırmızı İller içindeyiz, bu da gaflet ötesi bir şey.

    Zaten 1 yıldır; halkın yarısı işsiz, parasız, çaresiz. Öbür yarısıda yakında öyle. 

   Kenarda, bir şey istememizden korkarak, hiç sessiz bizi izleyen, salgını kazanca dönüştürenler de yok değil. Varlar ve sadece Onlar Yönetenlerden memnun!

     Bunlar her yerde olur, olacak da; Kongreler bittiği gün, israf yasağı nasıl da Sakarya’ya rast(?) geldi?

    Şehrin çok hakkı olan, hiç israfsız haklarımızı istemenin tam zamanıdır:

    Adapazarı-İstanbul Treni ile başlarım; Kocaeli milletvekilleri TBMM’ye kadar O TRENİ götürdü Sakarya!

     Kocaeli, İzmit’in lamelifli dar çarşı içlerinden, Raylı Sistemini bir uçtan öbür uca 2 yılda geçirdi? Her yıl 3-5 istasyon da büyütüyor.

    Siyaset profesyonel bir meslek değildir. Eğer idealist değilsen, gönül hizmeti olan siyasete girmeyeceksin.

    Girdiysen, önceliğin kendi bekan değil; halkındır, şehrindir, Devlettir.

   

   Sakarya Büyükşehir ve birlikte yürüyen Yönetenler,” Büyükşehir’in yaptığı Raylı Sistem Projesi’ni gördüm, beğendim!” diyorsa;

   Şimdi bu sözün 2-3 ay içinde somut adımlara bağlandığını da anlatmalı. Varsa, beğenilen Adapazarı Raylı Sistem Projesi asla bir israf değil, çağdaş ihtiyaçtır.

   

    AK Parti kendi siyasi beklentilerini ne kadar doğru görebiliyor? Halk hangi şehrimizde yaya ve araç trafiğinden memnun? Var mı memnuniyet?

    Profesyonel şehir içi araçları kullananlar bile sinir hastası oldu. Halk zaten burnundan soluyor. Salgın bitse de, inanın trafik çok daha bitmez sorun!

    AK Parti, ana arterlerde; Yani Bulvar ve merkeze yakın cadde, sokaklarda-dur kalk cepleri hariç- hiçbir oto parka izin verilmemesini hedeflemeli.

   Siyaset kamu görevlilerine güvensin. Bir ay denensin; tüm şehir rahat nefes alır. Höykürenler olur, çok az zaman sonra onlar bile rahatlar.

    Sakarya’nın her ilçesinde bile, belediyeler halkı memnun edebilme telaşında. Heykel, meydan, boya cila, kaldırım, kültür(?) evi aldı başını gidiyor. Ama?

     Bir belediye çıkıp, çocuklarımızın pandemi yasaklı okullarının açıldığı gün,       ” Okullarımızı  çiçek gibi hazırladık!” diyebildi mi? Haaa…

    “ Okulları hazırlamak işimiz değil!” diyen de olursa; Sakaryalıların,“ siyasi parti kongreleri de sizin işiniz değil!” deme hakkı var, hem de ne çok!

   Halkı çok çok memnun edecek, Hiç İsrafsız ve yüzde 100 belediyecilik görevi daha söyleyelim.

    Esnaf meslek temsilcileri ile istişareler yapılıyor. Keşke siyasete değil, halka sosyal kazanım sağlayabilsek?

   Belediye zabıtası rutin esnaf denetimleri yapar. Ne kadar, nasıl yapar, bunu samimiyetle denetleyen bilir, ben bilemem?

     Bir şehrin en büyük itibar kazanımı, Esnafının İş Ahlakı’nın tanınmasıdır. Bir zamanlar öyleydik, bilirdik. Şimdi şehir-şehirler akıldışı büyüdü, bilemiyoruz.

    Neyi, nereden, ne kadar, ne zaman, Hangi Esnaftan alabileceğimizi bilemiyoruz. Kuşkusuz yaşasak, bundan en çok Esnaflarımız kazanır!

    Belediyelerimiz; Meslek Odaları, temsilcileri ile İş Erdemi Ortak Eylem ve Denetim-ÖDÜL paylaşımı yapabilir mi? Şehrin Adı böyle bilinsin!