T.C. Hendek Belediye Başkanı Sayın Turgut Babaoğlu’nu, bir Sakaryalı olarak tabii ki bilirim, sevgi-saygıyla da izlerim.

    Yayınladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasında,” T.C. Hendek Belediye Başkanı “ yazdığını görünce de tüm içtenliğimle saygı büyüttüm.

    Bu teşekkür yazımı hiçbir belediye başkanımıza sinsi bir gönderme yapmak için yazmıyorum.

    Cumhuriyet’in Sakaryası’nda doğdum. Hangi siyaset, hangi Yol olursa olsun; benim her zaman ve şartta önceliğim Vatanım Türkiye Cumhuriyeti’dir.

     En özel öncelikli SÖZ de,” Yurtta Sulh, Cihan’da sulh!” sözüdür. Ki, Eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz minnetlerim bilinir.

   

    İnandığı Sözünü yaşadıkça tutan Tek Devlet Adamı’dır. Günümüzde lafta kalan,” Tüm Komşularla Sıfır Sorun!” Sözü Atatürk’ün hayatıdır. Nasıl;

    Atatürk’ün, 9 Şubat 1934 tarihinde kurduğu BALKAN ANTANTI; Türkiye, Yunanistan, Yugoslavya ve Romanya arasında imzalanmıştır. Sınırların tüm sorunları çözülmüş, sonrasında tek kurşun da atılmamıştır.

    SADABAT PAKTI; Türkiye, İran, Irak, Afganistan arasında 8 temmuz 1937 yılında imzalanmış ve Atatürk yaşadıkça tek kurşun da atılmamıştır.

     KÖRMÜYÜZ; Türkiye halkı ve Ortadoğu, Kafkaslar, Balkanlar hep bölünmek-parçalanmak ve Yutulmak istenir. Bölge kan gölünde yüzerken; içimizdeki küçük-küçücük işbirlikçi çıkarcıları göremiyor muyuz?

    Bize garip bir üst akıl sanki,” Şu T.C.’yi kamu-yarı kamu tabelalarından indirin!” gizli emri verdi. Asıl gaflet, İktidarla yaşayanlardan geldi, susuldu?

    Susmak yetmedi; nerdeyse hemen O yıllarda, ülkemizin nüfusu karmakarışık milletlerle dolduruldu? ” YOKSUL-MAĞDUR NÜFUS” kimi(?) siyasetin işine gelir.

     Türkiye Halkı, kendisinin bile değil, çocuklarının geleceğini karanlıklara sürükleyen bu gidişi görecektir. Ülkede her şey sır, gizli, saklı olur mu? 

     Bu ülke halkı şu son çeyrek asırda yaşanan caniliklere de tanık olmamıştı. Kimse, 30-40 yıllık eşine canavarca kıyacak kadar insanlıktan çıkar mı?

    İnsan demeye dilim varmıyor; bir adam onca yıllık karısını kafasını leğendeki suya sokup boğarak öldürüyor!

     Gencecik bir kız çocuğunu bilmem kaç kattan atarak öldüren zamane kodamanlarının gençleri? Bunların arkasında durabilen vicdanlar sorgulanmalı.   

     İşte şu zamanda benim kahramanlarım , Muhalefetten Seçilmiş Yerel Belediye Başkanları ve Meclisleridir. Ki, O Meclisleri de mutlaka ayırırım.

    “ T.C. “ hepsinin daima başında vardır! İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, ESKİŞEHİR, ADANA, Mersin, Aydın; BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ akıl almaz siyasi engellemelere karşın imkansızı başarıyor.

     Bakın; şunu en iyi Yüzyılın Depremi’ni yaşayan Sakarya Halkı anlar;

    İzmir büyük bir deprem felaketi yaşadı. CHP’li Büyükşehir Belediyesi hasarlı evlerinden çıkarılan, evleri yıkılan depremzedelere bine yakın konut yapmak için yabancı ülkelerde kredi buldu. Aylardır MAKAM O Kredi Onayını vermedi.

     Ki; Ankara ve İstanbul Belediyeleri de, tüm engellere karşın, harika işler yapıyor. İstanbul; AK Partinin yarım bıraktığı, hiç başlatmadığı tüm metro hatlarını bitirip, tek tek açmaya başladı.

   “ T.C. “, Türkiye Cumhuriyeti’nin baş harfleri ile kısaltılmış adıdır. Yedi Düvele karşın kazanılan Cumhuriyet’i kazımaya kimsenin gücü yetmemeli.

     Türkiye halkı bilsin ki, Cumhuriyet kurulduğundan beri ilk kez böyle akıl dışı bir iç gafletle karşılaşıyoruz.

    T.C. HENDEK Belediye Başkanı Sayın Turgut Babaoğlu’na teşekkür ederim.  O’nu Başkan yapan “ Devlet Erdemli Hendek Halkı”’na minnetlerimi sunarım…