Büyük bir bağırıştan sonra sert bir şekilde kapı kapandı. Sokak kapısı demirden olduğundan kapının çarpmasıyla duvarlara titreşimi de hızlı bir şekilde yayıldı. Ufak çaplı bir sallantı oluştu apartmanda. Bu onların herhangi kavgalarından sadece biriydi. Fakat bu kavgayı diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise bir tarafın kapıyı sertçe vurup çıkması oldu. Daha önceki kavgalarda bağırır dururlardı. Sonrasında da kimse kapıyı vurup gitmezdi. Bu sefer ki kavganın şiddeti çok farklıydı.

O sırada sokağa bir otomobil geldi. Motor sesinden binek bir araç olduğu anlaşılıyordu. Ardından birkaç kez olmak üzere kesik kesik korna sesi duyuldu. Bu sırada apartmanın dış kapısı büyük bir gürültüyle açıldı. Aynı gürültü ve sertlikle de kapandı. Apartmanda tekrardan kapının kapanmasının verdiği titreşimle ufak sallantı oldu. Kapıdan adam çıktı. Kapının önündeki otomobil bir taksiydi. Adam taksiye doğru ilerledi. O sırada evde kavga ettiği kadın camdan sarkarak adam bağırmaya devam etti. Hızını alamadı, hakaret ve küfürler saydırmaya başladı. Adam ilk başta umursamadı. Tam taksinin ön kapısını binmek için açtığı anda arkasına döndü ve yukarıya doğru baktı. Kadına bir süre baktı. Kadın o sürede adama küfürler etmeye devam ediyordu. Kısa bir süre öyle bekledi ve sonrasında da o da kendini tutamadı.

Adamın elinde açık taksi kapısı yukarıdaki kadınla karşılıklı bağırmaya, küfürler etmeye ve hareket söylemlerinde bulunmaya başladılar. Bu sese mahallede yaşayanlar kayıtsız kalamadı. Balkonuna çıkan, pencereden bakan, perdenin arkasında gizlendiğini düşünen herkes olayı izlemeye koyuldu. O sırada taksici de adama bir şeyler söylüyordu. Adam yukarıda bulunan kadınla tartışmayı bırakıp bu sefer de taksiciye bağırarak bir şey söylemeye çalıştı. Kadınla olan tartışmasına ara verdi. Fakat kadın yukarıda bu tartışmaya ara vermemişti. Adam taksiciyle tartışırken kadın hâlâ adama saydı ve sövdü.

Adam taksici ile seslerini yükselterek tartışmaya devam etti ve en sonunda adam elinde tuttuğu taksi kapısını olabildiğince sert ve gürültülü bir şekilde taksicinin yüzüne kapattı. O kadar şiddetli kapattı ki kapıyı duran otomobil bir sağa bir sola sallandı. Taksici gaza yüklenerek olay yerinden uzaklaştı. Adam giden taksinin arkasından bir iki küfür etti. Sonrasında da dikkatini hâlâ konuşan ve ona küfürler eden kadın çekti. Kadının olduğu yere kaldırdı kafasını ve kadının tartışmasına tekrar ortak oldu. Kaldıkları yerden tartışmaya, atışmaya ve küfürleşmeye devam ettiler.

Bir süre daha bu tartışmalar, küfürleşmeler devam etti. Sonrasında da kadın kafasını içeri soktu ve camını kapattı. Adam, kadın camı kapattıktan sonraki bir iki küfür daha etti yüksek sesle. O sırada mahalledeki herkesin pencerelerde, balkonda olduğunu fark etti. Utandı, özür diledi. Kimseden ses seda çıkmadı. Bir cevap bekler bir hali yoktu. Ellerini ceketinin cebine soktu ve başı önde bir şekilde kendi yoluna doğru yola koyuldu.