Erenler’deki İşletmede Büyük Usulsüzlük

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen denetim ve laboratuvar analizleri sonucunda, Sakarya’nın Erenler ilçesinde faaliyet gösteren Gökhan Kayar Et ve Et Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin mevzuata aykırı üretim yaptığı belirlendi.

Söz konusu firmanın piyasaya sürdüğü "Kasap Kangal Dana Sucuk" isimli üründen alınan numuneleri inceleyen uzmanlar, tüketicinin yanıltıldığını ortaya çıkardı.

%100 Dana Eti Diye Satılan Sucukta Kalp Çıktı!

Yapılan detaylı laboratuvar testlerinde, dana sucuk olarak satılan ürünün içeriğinde sakatat (kalp) tespit edildi. Tüketici sağlığını ve hakkını korumak adına bakanlık, usulsüzlük yapılan ürünün detaylarını şu şekilde paylaştı:

  • Firma Adı: Gökhan Kayar Et ve Et Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

  • Ürün Adı: Kasap Kangal Dana Sucuk

  • Tespit Edilen Uygunsuzluk: Sakatat (Kalp) Kullanımı

  • Parti / Seri Numarası: 28.03.2026

Uzmanlardan Tüketicilere Önemli Uyarı Gıda güvenliği uzmanları, vatandaşların alışveriş yaparken ambalaj üzerindeki içerik bilgilerini mutlaka kontrol etmesi gerektiğini vurguluyor. Yetkililer, haksız kazanç sağlayan ve tüketiciyi aldatan firmalardan korunmak için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın internet sitesindeki güncel ifşa listelerinin düzenli olarak takip edilmesi çağrısında bulundu.

Muhabir: Haber Merkezi