Sakaryaspor taraftar grubu Tatangalar’ın lider isimleri arasında yer alan Baba Murat lakabı ile bildiğimiz Murat Ercan’la görüştüm. Ercan’a Sakaryaspor taraftarı olarak Mart ayında yapılması beklenen kongrede kimi başkan olarak görmek istediklerini...

Uğur Akkuş, Hüdaverdi Bahadır ve Cumhur Genç arasında geçmesi beklenen yarışta hangi ismin ipi göğüslemesinin Sakaryaspor için daha faydalı olacağına inandıklarını sordum.

Söz Baba Murat’ta…

Murat Ercan açık bir yüreklilikle verdiği cevapları sizlerle paylaşıyorum; ‘Herkesin bildiği gibi 25 yıldır Sakaryaspor tribünlerinde takımımıza destek olmak için mücadele veriyoruz. Biz bu takım için hayatımızı verdik dersek çok iddialı bir söz etmiş olmayız. Bizim tek derdimiz var, Sakaryaspor’un başarılı olması. Yıllarca çok saçma sapan liglerde bulunduk. Sakarayspor bu ligleri hak etmiyordu. Artık önümüze bakıyoruz ve şampiyon olmak istiyoruz. Şu an için bu yönetim çok kötü diyemeyiz. Üst üste elde edilen galibiyetler iyi oldu. Ancak önümüzde birde kongre var. Bu kongrede Sakaryaspor’u hedeflerine en fazla yaklaştıracak olan ismin başkan olmasını isteriz. Sakaryaspor’da başkanlık koltuğuna oturacak isim bu takımı kimseye muhtaç etmesin istiyoruz. Kalıcı gelirler oluşturulsun. Oradan buradan para dilenmekten vaz geçilsin. Sakaryaspor tarihiyle, kültürüyle güçlü teması olmayan isimlerin Sakaryaspor üzerinden reklam yapmalarını asla uygun göremeyiz. Sakaryaspor kimsenin reklam aracı değildir. Biz bu takımın peşinde giderken kardeşlerimizi toprağa verdik. Bu forma, bu camia bizim için kutsaldır. O yüzden Sakarayspor’u malzeme yapmak isteyenlerin karşısında, bu takıma gerçekten destek olmak isteyen herkesin de yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.’

Altyapısı olmayan kulüp ayakta kalamaz

Hatırlanacağı gibi 2009-2010 sezonunun süper ligde şampiyonu Bursaspor olmuştu. 4 büyük takımın haricinde bir Anadolu takımının şampiyon olması hiç kuşkusuz Türk futbolu açısından son derece umut verici bir gelişmeydi. Ancak Bursaspor bu şampiyonluğun ardından maalesef bir türlü istikrarı yakalayamadı.

Olumsuzluklar üst üste gelmeye başladı. Süper ligden düşen takım tarihin en büyük borcuyla karşı karşıya kaldı. Transfer gerçekleştirecek durumları söz konusu olmadı.

Nitekim tüm bu olumsuzlukların ardından Bursaspor’un tek bir alternatifi kalmıştı; altyapıya odaklanmak. Nitekim Bursaspor altyapısında yetişen genç isimlere a takım kadrosunda yer verdi.

Şu anda tüm futbolseverler 1. Ligde mücadele eden Bursaspor kadrosundaki genç isimleri tanımaya başladı. Müthiş yetenekli isimlerden bahsediyoruz. Özellikle geçtiğimiz günlerde Türkiye kupasında süper lig ekibi Göztepe karşısında 4 gol birden atan 19 yaşındaki Batuhan Kör inşallah Türk futbolu için büyük bir kazanç olacak.

Yine 18 yaşındaki Ali Akman ve 21 yaşındaki Burak Kapacak da adından söz ettiren genç isimler arasında yer alıyor. Öyle ki, bu sezonda şu ana kadar toplam 35 gol atan Bursaspor’un 31 golünün altında altyapıdan gelen sporcuların imzası bulunuyor. Bursaspor Kulübü Başkan Yardımcısı Besim Hacıoğulları bu isimlerle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı ve Avrupa’dan dört takımın genç oyuncularla yakından ilgilendiğini duyurdu. Belki bu tarz isimlerle Bursaspor hem bugününü hem de geleceğini kurtaracak.

Bu nedenle her zaman söylediğimiz gibi altyapısı güçlü olmayan kulüpler futbol arenasında asla başarılı olamaz. Bizim de Sakaryaspor olarak altyapıya gereken önemi vermek zorunda olduğumuzu artık kabul etmeliyiz. Her sezon başı 16-17 yeni transferle başarılı olmak mümkün değil. Bu transferle harcanan paraların yarısıyla altyapıya yatırım yapılsa çok daha büyük kazançlar elde edilebilir. Daha geç olmadan bu gerçeği görüp buna uygun adımlar atmak zorundayız.

5’te 5 yapmak moral oldu

Sakarayspor’un dünkü Karabük galibiyeti son beş maçımızdan da galibiyetle ayrılmamız açısından başka bir anlam taşıyordu. Çok şükür seri bozulmadı. Özellikle teknik direktör değişiminin ardından takımda farklı bir enerjinin oluştuğunu görüyoruz.

Belki futbol açısından şu an tam istenilen seviyede olmayabiliriz ancak elde edilen galibiyetler olumsuz sonuçların ardından derin bir konsantrasyon eksikliği yaşayan futbolcuların yeniden kendilerine güvenlerinin gelmesi açısından çok önemlidir.

İnşallah galibiyetlerle birlikte sahada daha iyi mücadele eden, fizik kapasitesini yükseltmiş, takım oyununun önündeki engelleri aşmış, yetenekleri sergileme konusunda cesur isimlerden oluşan bir Sakaryaspor izleriz.

Futbolda moral tıpkı hayatta olduğu gibi her şeyin başı. Bir futbolcu kendine ya da takımına olan özgüvenini kaybederse ondan verim almanız biraz zorlaşır.

Ancak kendine güvenen, takım arkadaşlarıyla uyumlu, fizik gücü yerinde ve moralli bir futbolcu kadrosu ise her zaman başarıya bir adım daha yakındır.