Bizde siyasilerin tuzu kuru, rahatları iyi…

Neden iyi olmasın ki ülkede kıyamet kopsa bile hiçbir kusurları ve sorumlulukları yok.

Bunların alayı hatadan münezzeh ve hiç biri çamur tutmuyor.

Yüzlerce örnek yaşadık da ben son örneği vereyim; Gara faciası…

Belli ki yanlış giden bir şeyler var, belli ki bir hata var ki 13 kişiyi kurtarma adına yaptığınız operasyon sonucu 13 rehin ile birlikte üstüne 3 asker daha şehit veriliyor.

Lakin olayın suçlusu, sorumlusu yok…

Yok ki bu Akşener ile Kılıçdaroğlu pişkin pişkin konuşup dolaşabiliyorlar.

Haliyle sair ülkelerde olduğu gibi, bizim ülkemizde, yaptıklarına rağmen en azından utanıp onurlu bir şekilde istifa eden politikacılara tek bir örnek bile yok.

Aklıma geldi, taradım. Paylaşayım;

Evinde sigortasız şekilde dadı çalıştırdığı belirlenen İsveç Ulaştırma Bakanı Maria Borelius istifa etti.

Japonya Dışişleri Bakanı Seiji Maehara, yabancı kaynaklardan yasadışı bağışlar aldığı yönünde iddialar yükselince istifa etti.

Fransa İletişim Bakanı Alain Carignon, kamu malını kötüye kullandığı suçlaması üzerine daha soruşturma başlamadan istifa etti.

Japonya Başbakanı Naoto Kan, 8.9 şiddetindeki deprem ve ardından gelen tsunami esnasında krizi etkili yönetemediği iddiaları üzerine istifa etti.

Japonya Spor ve Eğitim Bakanı Hakubun Shimomura 2020 Olimpiyat Oyunları için inşa edilen stadyum maliyetindeki artışı öngöremediği gerekçesiyle istifa etti.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov elektrik faturalarının kabarık gelmesi üzerine başlayan ve ülke geneline yayılan protestolar sebebiyle istifa etti.

Japonya Adalet Bakanı Midori Matsushima, bir festivalde, üzerinde resmi ve siyasi görüşlerinin bulunduğu kağıt yelpaze dağıttırıp seçim yasalarını ihlal etmesi gerekçesiyle istifa etti.

Japonya Tarım Bakanı Seiichi Ota, okullara bir hata sonucu küflü pirinç gönderilince özür dileyip istifa etti.

İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi, ihalelerde yolsuzluk yaptığı ve bir işadamından 10 bin 350 euro değerinde saat aldığı ortaya çıkınca istifa etti.

Güney Kore Sağlık ve Refah Bakanı Jin Yong, vaadettiği yaşlılık maaşını uygulamaya geçiremediği için istifa etti.

Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama, ülkesindeki Amerikan üssünü kapatma sözüne sadık kalamadığı ve parti üyelerinden birinin yolsuzluğa karışması sebebiyle istifa etti.

Mısır Ulaştırma Bakanı Rashad al-Mateeni, 49 kişinin öldüğü tren kazası sonucu istifa etti.

Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, alışveriş merkezindeki çatının çökmesiyle 54 kişi hayatını kaybetmesi üzerine “Benim de sorumluluğum var” diyerek istifa etti.

Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Janakieski, gölde tekne faciası sonucu 15 turist hayatını kaybetmesi üzerine “Etik sebepleri göz önüne alarak…” gerekçesiyle istifa etti.

Güney Kore Başbakanı Chung Hong Won, öğrencilerin okul gezisi için taşındığı feribot faciasında 276 kişi hayatını kaybedince istifa etti.

Kosta Rika Ulaştırma Bakanı Karla Gonzales, köprü çökmesi sebebiyle 5 kişinin ölümünden sorumlu olduğu gerekçesiyle istifa etti.

Norveç Adalet Bakanı Knut Storberget, 77 kişinin hayatını kaybettiği Oslo’daki çifte saldırıda yetersiz kaldığı eleştirileri üzerine istifa etti.

Kıbrıs Rum kesiminde, Donanma üssünde meydana gelen patlamada 13 kişi öldü. Rum Savunma Bakanı Costas Papacostas, Genelkurmay Başkanı Petros Tsalikidis ve Dışişleri Bakanı Marcos Kipriyanu istifa ettiler.

Bulgaristan’da 17 kişinin ölümüne yol açan trafik kazasının ardından, Ulaştırma Bakanı İvaylo Moskovski, Bölgesel Geliştirme Bakanı Nikolay Nankov ve İçişleri Bakanı Valentin Radev istifa ettiler.

Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis ve Genelkurmay Başkanı Tom Middendorp, Birleşmiş Milletler (BM) adına Mali’de görev yapan iki askerin kaza sonucu yaşanan patlama nedeniyle yaşamını yitirmesinde siyasi sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle istifa ettiler.

Örnekleri saymakla bitmez, dahası buraya biraz ağır bulduğum için Japonya ile ilgili harakiri örneklerini dahi koymadım.

Tamam canınıza kıymayın ama hiç değilse onurlu bir şekilde istifa edin be kardeşim!

Sayın Akşener Sayın Kılıçdaroğlu… Sorumlusunuz, suçlusunuz.

Yapamıyorsunuz, yönetemiyorsunuz işte.

Daha ne bekliyorsunuz?

Lütfen sorumlu ve onurlu birer siyasetçi olduğunuzu gösterin, istifa edin, size yakışanı yapın ve ülkemizi de iyi örnekler arasına sokun. Lütfen…