İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı ekipleri, kent genelinde faaliyet gösteren su üretim tesislerinde halk sağlığını korumaya yönelik rutin denetim ve numune alım çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan son incelemelerde, kentte üretim yapan iki büyük su firmasından alınan numunelerin mevzuatta belirtilen kalite ve hijyen standartlarını karşılamadığı belirlendi.

İki Firmaya 300 Bin Lira Cezai İşlem

Numune tahlillerinin olumsuz çıkması üzerine harekete geçen yetkililer, halk sağlığını risk altına sokmamak adına her iki tesisin de faaliyetlerini geçici süreyle durdurma kararı aldı. Bu hafta içerisinde firmalara tebliğ edilen kararla birlikte üretim hatları durdurulurken, idari yaptırım kapsamında iki fabrikaya toplam 300 bin lira idari para cezası kesildi.

Sağlık Bakanlığı Denetiminde Bir Başka Fabrikaya Daha Kilit

İl Sağlık Müdürlüğünün denetimlerinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen eş zamanlı kontrollerde de başka bir su fabrikası mercek altına alındı. Bakanlık müfettişlerince alınan numunelerin tahlil sonuçlarında standartlara aykırılık tespit edilmesi üzerine, söz konusu fabrikanın da üretimi geçici olarak askıya alındı. Böylelikle kentte üretimi durdurulan su fabrikası sayısı 3'e yükseldi.

Yeniden Tahlil Yapılacak

Faaliyetleri geçici olarak durdurulan tesislerin, eksikliklerini giderip gerekli hijyen ve üretim şartlarını sağlamasının ardından yeniden denetleneceği öğrenildi. Yapılacak yeni numune alımları ve tahlillerde sonuçların standartlara uygun çıkmaması halinde fabrikaların üretim ve satış yapmasına izin verilmeyecek.

Muhabir: Haber Merkezi