Ticaret Lisesi lise oldu olalı böyle zulüm görmedi. Daha önce 2 kez yer değiştiren Ticaret Lisesi yıkılacağından 3.kez taşınmaya hazırlanıyor.

40 YILLIK OKUL

Sadece okul değil okulla birlikte yıllarca Olgunlar Turnuvasının yapıldığı saha ve yüzlerce sporcunun yetiştiği Spor Salonu da yok olup gidecek. 40 yıla yakın bir zamandır Sakarya’ya Ticaret Lisesi olarak hizmet veren binanın yıkılacağı ve FİFA’nın bile ilgisini çeken projeleri içinde yer alan Olgunlar Turnuvasının yaşatıldığı alanların yerine yeni projenin geleceği konuşuluyor.

TİCARET LİSESİ

NEREYE GİDECEK?

Okul dersliğinin az geldiği bahanesiyle yıkılacak olan Prof.Dr. Tansu Ticaret Lisesinin nereye taşınacağı henüz belli değil ancak buraya 34 derslik bir İlkokul binasının yapılacağı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığından yetkili kişilerin son günlerde yeni proje ile ilgili çalışmalar yaptığı da gelen haberler arasında yer aldı.

SAHA VE SALONU

BARİ YIKMAYIN

Geçtiğimiz günlerde Türk Futboluna sayısız yıldızlar yetiştiren Atatürk Stadının yıkılıp Millet Bahçesi yapılmasına tepki koyan futbolseverlerin şimdide Olgunlar sahasının ve hazır salonun yok olup gitmesine eleştiri getirmesi ve tepki koyması bekleniyor.

GÖZLER DURMUŞ’TA

Sakarya’ya geldiği günden beri Sporcu ve spora verdiği destekle ilgi çeken Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un bu yeni projeyi ne kadar benimsediği ya da onay verip vermediği henüz kamuoyuna yansımış değil. Okul Müdürü Cahit Orhan Ölmez’in de bu duruma ne diyeceği merak ediliyor.

 NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?

Çark Caddesindeki yıkılan Askeri Lojmanların yerine İmam Hatip Lisesi yapan Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret Lisesinin yerine Atatürk İlköğretim Okulunu taşıması ve hazır okulun yıkılması akla ve mantığa uygun mu? Diye araştırma yaptı mı? Acaba. 

Editör: TE Bilişim