Ara transfere start vermek için 4 Ocak’ı işaret eden Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç’in gönlünde yatan isimler Göztepe’den Veli, Bayburt’tan Azad, Gençlerbirliği’nden Soner.

VELİ ÇETİN

Teknik Direktör Şaban Yıldırım’ın verdiği rapor doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Sakaryaspor yönetimi Bekir İrtegün’ün sakatlanması ve sezonu kapatması nedeniyle savunmaya bir stoper takviyesi yapacak. Bu kapsamda ara transferin ilk bombasını 2019’da Onur Eriş’i kiralayarak patlatan Sakaryaspor yönetimi 2020’nin ilk transferi için Göztepe’li stoper Veli Çetin’e çok yakın. Geçtiğimiz sezon Okan Baydemir’le birlikte Menemenspor ile 2 Lig’de şampiyonluk yaşayan ve sezon başında Göztepe’ye transfer olan Veli Çetin bu sezon Göztepe’de ilk yarı Türkiye kupasında bir maça çıktı. Tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezon Menemen’de 34 maç savunmada oynamasına rağmen 9 gol attı, 7 sarı, bir kırmızı kart gördü.

Geçen sezon Menemen’de 34 maç savunmada oynamasına rağmen 9 gol attı

AZAD FİLİZ

Ara transfere taraftarı memnun edecek şekilde start vermek için 4 Ocak’ı işaret eden Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç’in gönlünde yatan bir başka isim Azad Filiz. 28 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusunun kulübünden alacağı olan 180 Bin TL'yi bırakarak Sakaryaspor’a geleceği öğrenildi. Azad Filiz geçtiğimiz sezon Tokatspor forması ile 30 maçta forma giyerken bu sezon başında transfer olduğu Bayburt İl Özel İdarespor'da ilk devrede 16 lig ve 2 kupa maçında forma giydi. Azad ligin son haftasında deplasmanda 2-0 kazandığımız Bayburt maçında Sakaryaspor’a karşı ilk 11’de sahaya çıkmış, 47 numaralı formasıyla mücadele etmişti.

Bayburt’ta 47 numaralı formayı giyen Azad Filiz ilk devrede 16 lig, 2 kupa maçında forma giydi.

SONER DİKMEN

Bu sezon süper ligde ilk yarı Gençlerbirliği’nde forma şansı bulamayan Soner Dikmen, Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç’in gönlünde yatan bir başka isim. Geçtiğimiz sezon 2. Lig’de Kastamonu forması ile başarılı bir performans ortaya koyan 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Soner Dikmen Gençlerbirliği’nde en son kupada Erokspor’a 1-0 yenildikleri maçta forma şansı bulmuştu, son lig maçında Beşiktaş’a karşı yedekler arasındaydı. Soner kariyerinin en iyi sezonunu iki sezon önce ön libero oynamasına rağmen 13 gol attığı Hacettepe’de yaşadı.

Editör: TE Bilişim