Öz kaynakların etkili ve verimli kullanımının en güzel örneği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan ustalar eliyle yürüyor. Ciddi yapım maliyetleri olan pek çok proje , işinin ehli kurum personelleri tarafından malzeme fiyatı maliyetine yapılıyor.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2020 vizyonunda en önemli projelerinden biri konumundaki '' Yaşayan Stadyum '' da çalışmalar kurum personelleri eliyle tüm hızı ile devam ediyor. Son olarak Bisiklet bölümünün boya ve aydınlatma işleri tamamlanıp , mobilya ölçüleri alındı.

İşin önemli bir bölümünü ise '' Öz kaynakların Etkin Kullanımı '' sloganı ile yola çıkan İl Müdürlüğü Personeli yapıyor. Toplamda 5 kişiden oluşan ekip, aydınlatma, su tesisatı, zemin döşeme sıva/boya gibi pek çok işi Gençlik ve Spor Müdürlüğü vizyonuna uygun olarak tamamlıyor.

Yeni Sakarya Stadyumdaki “Yaşayan Stadyum ” Projesi kapsamında Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Atletizm , Boks, Judo, Güreş, Karate, Kick Boks, Eskrim ve diğer branşlar için yapılacak olan toplam 28 adet cep salon yapılacak. Stadyum altına yapılan Türkiye’nin en uzun Kapalı Atletizm Pistinin kısa sürede tamamlanıp diğer cep salonlarla birlikte Sakarya’nın ve Türk Sporunun hizmetine açılması bekleniyor.

2013 Yılında KYK’da başlayan uygulama, 2 İl Müdürlüğünün birleşmesinden sonraki dönemde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı pek çok tesiste devam etti. Atatürk Spor Salonu ve Geyve Spor Salonu gibi ağır iş uygulamaları dahi , kurumun kendi personeli ile yürütülerek devlete yüzbinlerce liralık tasarruf sağladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Yaşayan Stadyum projesi kapsamında ustalarımız özverili çalışmaları sürdürüyor. İlimizde 2 olan Gençlik Merkezi sayımızı 6’ya çıkarttık. 16 İlçemizdeki 63 tesisimizin bakım ve onarımını tamamladık. Tüm Kurum Personelimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sakarya’nın 2050 yılına kadar Sporda Tesisleşme adına alt yapısı oluşturmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz “ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim