UMUT IŞIĞI DOĞDU

Bütün planların önümüzdeki yıl 3'ncü lige göre yapıldığı Sakaryaspor'da Levent Demiray, Selim Çatalbaş ve Harun Avgın gibi tecrübeli futbolcuların yaş sınırına takılması moralleri bozarken, Futbolcular tarafından kurulan Futbol-Sen Sendikası'nın Sakaryalı Genel Başkanı Rahim Zafer'den umut ışığı doğdu. Rahim Zafer, 3'ncü ligde yaş sınırının kaldırılması için Federasyon nezdinde girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

YAŞ AYRIMCILIĞI

Zafer, "3. lige uygulanan yaş ayrımcılığı kuralıyla, 24 yaşın üzerindeki futbolcular yaşlı addedilip kontenjana sokuluyor. Bir de askerlik ertelemesinin 2. ligde olduğu halde 3. ligde olmaması da eklenince en verimli çağında olan futbolcu, hem askerlik, hem de yaş ayrımcılığı sorunuyla karşılaşıyor. Böylelikle ikili kıskaç altında kalarak futbolu erken yaşta bırakmak zorunda kalıyor. Bu nedenle 35 kulüpten sendikamıza müracaat geldi" dedi.

SAKARYASPOR YOK

Yaş sınırının kaldırılması için kulüplerden ve binin üzerinde futbolcudan gelen imzaları TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e sunduklarını bildiren Rahim Zafer, "Başkan Demirören de 3'ncü Lig'de yaş sınırının kaldırılmasından yana. Ancak gücümüzü ortaya koyabilmemiz için sendikal olarak daha çok güçlenmemiz gerekiyor" diye konuştu. Zafer, müracaat eden kulüpler arasında Sakaryaspor'un bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim