TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONU

Tarihinin en kötü günlerini yaşayan Sakaryaspor, 7 Haziran 1965 yılında kuruldu. 1980-1981 sezonunda 2 Lig A Gurubu şampiyonu olarak birinci lige yükseldi. 1987 - 88 sezonunda Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Turan Sofuoğlu, Engin İpekoğlu, gibi isimlerden oluşan kadrosuyla Türkiye Kupası şampiyonu oldu. Bir sezon sonra Türkiye'yi Kupa Galipleri Kupası'nda temsil etti.

YILDIZLAR KAZANDIRDI

Sakaryaspor ayrıca tarihe geçen Hakan Şükür ve Tuncay Şanlı, Oğuz Çetin gibi yıldızları Türk futboluna kazandırdı. 1989-1990 yılında 2. Lig'e düşen Sakaryaspor için zor yıllar başladı. Maddi sıkıntılarla boğuşan Sakaryaspor transfer de yapamayınca Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta yüzü gülmedi. Ligin en çok gol yiyen takımı konumunda bulunan ve sahasında oynadığı maçlarda yalnızca iki galibiyet elde eden takım ligin sonuna demir attı.

YÖNETİM KAOSU YAŞANDI

Sakaryaspor yönetim konusunda da büyük sıkıntı yaşadı. Takım yönetimi iki kez kayyuma devredildi. Son olarak takım yönetiminin başına bir taraftar geldi. Tribünde Sarı Meto lakabıyla bilinen Metin Doğrucan Sakaryaspor'un yeni başkanı oldu. Ancak devam eden yenilgilerle yeni yönetimin de yüzü gülmedi. Sakaryaspor'a Pendikspor yenilgisinden sonra 48 yıllık tarihinde ilk kez üçüncü lige düştü. 

Editör: TE Bilişim