Yeni bir Spor yasası hazırlanmalı ve bir an önce yasalaşarak yürürlüğe girmeli. Yoksa gidişat iyi değil. TFF ya talimatları değiştirip ya bu durumdaki hocalara izin verecek ya talimatları uygulayacak. Ya da bırakıp gidecek. Ahbap çavuş ilişkileri artık sona ermeli.

Her şey açık seçik ortada ama

Amatör kümeler dahil en alt liglerden Türkiye Süper Ligine kadar her ligde belgesi ve diploması yeterli olmadığı için takımın başında sahaya çıkabilmek ve kulübede yer alabilmek adına her türlü alavere dalavere yapılıyor. Her şey TFF yetkilileri ve gözlemcileri hatta medya ve basının gözü önünde oluyor ancak kimse bu haksızlığa ve hukuksuzluğa dur demiyor. Ya da diyemiyor. Ancak olan da Türk Futboluna oluyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetimi gerçekleri gördüğü ve bildiği halde harekete geçmiyor ve adaletsizliğe göz yummayı sürdürüyorsa yani bu vahim durum devam ettiği sürece Türk Futbolu yerlerde sürünmekten küme düştüğü Avrupa da C liginde mücadele etmekten ve marka değerini kaybetmekten kurtulması hiç ama hiç de kolay gözükmüyor.

Cumhurbaşkanı el atmalı…

Bir başkasının diploması ile bu ülkede hiç kimse eczane açabiliyor mu? Ya da bir başkasının diploması ile birisi doktorluk yapabiliyor mu? Veya birisinin ehliyeti ile birileri araç kullanabiliyor mu? Tabi ki yasalar bunlara izin vermiyor ve cezası var değil mi? Peki bir başkasının diploması ve belgesi ile bir kulüp mukavele yapar ve sözleşme imzalarda kulübede bir başka isim görev alırsa bunun karşılığı suç değil midir? Talimatlara göre suçtur ancak bugüne kadar TFF bu tür olayları görmezden geldi ve kimse ceza alanı da görmedi. Şimdi bizlerde eski bir futbolcu sporun ve sporcunun dostu olduğuna inandığımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na sesleniyor bu haksızlığa ve yanlışa dur demesini bekliyoruz.

Editör: TE Bilişim