Spor Toto 2. Ligin 21’nci haftasında sahasında Tepecikspor’u ağırlayan yeşil-siyahlı temsilcimiz, ilk 15 dakikada kalesinde gördüğü 2 golle sahadan mağlup ayrıldı.
TECRÜBE FARKI
MAÇA iyi başlayan ekibimiz yakaladığı net fırsatlardan bir türlü yararlanmayı başaramadı. 10’ncu dakikada tecrübeli golcü Adem Çalık’ın golüyle 1-0 öne geçen Tepecikspor, 9 dakika sonra yine Adem ile farkı 2’ye çıkardı. Bu dakikadan sonra oldukça rahatlayan Tepeciksporlular tecrübesini konuşturarak ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.
PENALTI KAÇIRDIK
MAÇIN ikinci yarısında insan üstü bir varlık gösteren Sakaryasporlu futbolcular yoğun baskı ile 56’da Gazanfer ile farkı 1’e indirdi. Ancak bu dakikadan sonra fazla gol pozisyonu üretemeyen Sakaryaspor, sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrılarak kümede kalma yolunda ağır bir darbe daha aldı. Karşılaşmada Hakan Çalışkan, penaltı kaçırdı.
Goller: Dk. 10 ve Dk. 19 Adem Çalık (Tepecikspor), Dk. 53 Gazanfer (Sakaryaspor)
Sarı kartlar: Dk. 11 Hakan Toker, Dk. 33 Özgür, Dk. 53 Abdülkadir, DK. 90 Ayhan (Sakaryaspor), Dk. 22 İlker, Dk. 32 Suat, Dk. 50 Aytek, Dk. 56 Yasin, Dk. 90 Recep, Dk. 90+2 Caner, Dk. 90+3 Adem (Tepecikspor)
Hakemler: Murat Orhan, Hüseyin Kocadağlı, Bilal Gölen
Stat: Sakarya Atatürk
***************
Maçtan Dakikalar
-----------------------------------------
2. dakika Sağ kanattan Levent ceza sahasına ortaladı bomboş pozisyonda olan Gazanfer topu kale yerine auta göndererek Sakaryaspor'u mutlak bir golden etti.
9. dakika Yine sağ kanattan organize gelişen Sakaryaspor atağında kaptan Levent, ceza sahası içinde Hacı Ömer'i gördü, aynı anda kaleciyle birlikte topa hamle yapan Hacı Ömer yerde kaldı, maçın hakemi 'devam' dedi, topla son kez buluşan Gazanfer, topu auta gönderdi.
10. dakika Sol taraftan Tepecikspor atağında İlker ceza sahasına ortaladı, defans adeta topu seyretti bomboş pozisyonda Adem Çalık kafayı dokunarak takımını öne geçiren golü attı.0-1
Golün şokunu atlatamayan ekibimiz toparlanmaya çalışırken Tepecikspor'un ikinci golü geldi.
19. dakika Sol kanattan Günay, topu kale alanına kesti Adem Çalık'a sadece dokunmak kaldı.0-2
27. Dakika Sağ taraftan ceza sahasına ortalanan topa kale alanı önünden Kemal vurdu top üst direkten geri geldi.
33. dakika Sol taraftan gelişen Sakaryaspor atağında Tepecikspor kalecisi Eray, topla buluşan Gazanfer'i yere indirdi. Maçın orta hakemi, yan hakem Hüseyin Kocadağlı'nın kararıyla penaltı noktasını gösterdi. Kurallara göre son adam uygulamasıyla kaleci Eray'a Kırmızı kart göstermesi gereken Orta hakem Murat Orhan, pozisyonu Sarı kartla geçiştirdi. Topun başına gelen Hakan Çalışkan topu kalecinin soluna gönderdi ancak Eray uzanarak penaltıyı kornere çeldi.
37. dakika sağ taraftan Levent ceza alanına girdi. Vuruşunda top direkten döndü.
39. dakika Ceza sahası dışında topla buluşan Özgür çok sert vurdu, kaleci Eray son anda topu kornere gönderdi.
42. dakika Sağ kanattan gelişen atakta Levent Tepecikspor ceza sahasına ortaladı, arka direkte Gazanfer kafayla topu Bünyamin'e indirdi. Bünyamin topa çok kötü vurunca Sakaryaspor'u bir golden etti.
İlk yarı konuk Tepecikspor'un 2-0 üstünlüğü ile kapandı.
İkinci yarıya hızlı başlayan Sakaryaspor oldu. Özellikle her iki kanadı çok iyi kullanan Yeşil-Siyahlılar, gol noktalarında bitirici vuruşu yapmakta sıkıntı yaşadı.
53. dakika Sağ kanattan gelişen atakta Levent rakip kale alanına ortaladı, arka direk dibinde topla buluşan Gazanfere sadece topu boş kaleye göndermek kaldı. 1-2
58. dakika Gazanfer soldan ortaladı, çaprazda topla buluşan Levent sert vurdu, top az farkla yandan auta gitti.
62. dakika Sol taraftan Levent'in kullandığı köşe vuruşunda kale alanı içinde topla buluşan Abdülkadir kafayı vurdu, filelere gitmekte olan topu kaleci Eray son anda çizgi üzerinden çıkartarak takımı adına mutlak bir golü önledi.
87'inci dakikada Levent'in sol taraftan kullandığı serbest atışta Abdülkadir kafayı vurdu. Kaleci Eray gole izin vermedi.
Karşılaşma Sakaryaspor kendi sahasında 2-1 mağlup oldu.
İyi oynamamıza rağmen maçı 2-1 yenik bitirdik. Ayrıca kaybettiğimiz bu puanlar yüzünden işleri iyice zora soktuk umutlarımız tükenmeye başladı.

*************
Maçtan Notlar
- Karşılaşmayı yaklaşık 5 bin taraftar izledi. Vali Mustafa Büyük ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay her zamanki gibi protokol tribününde yerlerini aldı.
- Bizim Sakarya Gazetesi'nin aracılığıyla Sakaryaspor'un Çankırı deplasman giderlerini karşılayan ve Tepecikspor maçının galibiyetle sonuçlanması halinde 5 bin lira prim vereceğini vaat eden iş adamı İbrahim Şahin de İstanbul'dan gelerek maçı izledi.
-Maça eski başkanlardan Rauf Batuboylu ve Vedat Yaşlıca'nın dışında diğer başkanların katılmaması dikkat çekti. Özellikte önceki hafta Adapazarıspor maçını izleyen eski başkanlardan Halit Evin'in maça gelmemesi ilginç karşılandı. Hatırlanacağı üzere Evin, deplasman için Sakaryaspor'a otobüste vermemişti.
- Tribünleri dolduran taraftar, maç süresince Yeşil-Siyahlı oyunculara büyük destek verdi. Takım 2-0 mağlup duruma düşünce ilk yarının bitimine yakın yapılan küfürlü tezahüratlar dikkat çekti. Özellikle takıma sahip çıkmayan şehrin yöneticilerine büyük tepki gösterildi.
- İlk yarı 2-0 bitince, Vali Mustafa Büyük ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, büyük bir moral bozukluğu içinde stattan ayrıldı.
- Maraton tribününde bulunan bazı taraftarların 2'nci golden sonra sahaya yabancı madde atmaları üzerine güvenlik güçleri devreye girdi. Güvenlik güçlerinin taraftara sert müdahalesi üzerine ortam biranda gerildi ve 3-5 kişi koltukları kırarak sahaya attı.
-90 dakikanın bitiş düdüğünün ardından taraftar özellikle kaptan Levent Demiray'a sevgi gösterilerinde bulundu. Çıkış tünelinin orada ise Selim Çatalbaş ile bazı taraftarlar arasında sözlü münakaşa yaşandığı görüldü.
 

Editör: TE Bilişim