SAKARYASPOR BAŞKAN ADAY UĞUR AKKUŞ PROJELERİ VE HEDEFLERİ...

“Sakaryaspor’u altyapısında futbolcu üreten bir fabrika yapmaya geliyorum.”

“ Sakaryaspor sadece bir futbol kulübü olarak değil, kadın branşları dahil birçok branşta yer alacaktır.”

“ Sakaryaspor’u borçsuz bir kulüp haline getireceğim.” 

“Adımı, şirketlerimi Sakaryaspor’un önüne seriyorum.” 

“Şöhrete ihtiyacım yok, amacım sporu ve gençleri yüceltmektir.”

Sakaryaspor Başkan adayı olan A&S Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş projeleri ve hedefleri hakkında konuştu. Uğur Akkuş Sakaryaspor’u hak ettiği yer olan Süper Lig’e ve şampiyonluğa taşımak için aday olduğunu belirtirken, kulübü borçlarından kurtaracak ve altyapısında futbolcu fabrikası haline getirecek birçok projesi olduğunu söyledi. Anadolu gençliğinin sembolü olarak gördüğü Sakaryalı gençler için yatırım yapmaya hazır olduğunu dile getiren Uğur Akkuş, Sakaryaspor için TV kanalı kurmak, futboldan voleybola kadar her alanda kadın sporcu takımlarını oluşturmak, takıma güçlü sporcuları çekecek yatırımları yapmayı planladığını açık

Uğur Akkuş, “Öncelikle çok sevgili Sakaryalılara sevgilerimi iletir ve ilgilerine teşekkürlerimi sunarım. İkinci defa sevdiğim şehrin takımı Sakaryaspor’a başkanlık için aday oluyorum. Bir önceki adaylık sürecim şöyle gelişti. Sakaryaspor’un o dönem 35 Milyon TL borcu nedeniyle kayyuma gitmek üzere olduğunu öğrendim. Buna gönlüm razı olmadığı için bir gecede aday oldum. Taraftar desteğini de aldım fakat birçok delegeyi tanımadığım için seçilemedim. Ben dört kuşaktır ticaretten gelen bir ailenin mensubuyum.  Yedi yaşından beri ticaretin içindeyim. Türkiye’nin geleceğine, kalkınmasına ve büyümesine inanıyorum. Bu nedenle Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyorum. Sağlık, inşaat, bankacılık ve finans, tekstil ve de sanayi sektörlerinde yatırımlarım var.  Son iki yıldır Türk futboluna hizmet ederek, çıtayı bir kat daha yukarıya taşımak için spora da yatırım yapmak istiyorum. Gençleri kahvehane köşelerinden ve sokaklardan kurtarıp, spora yöneltmek istiyorum. Bu amaçla birçok takımı araştırdım. Sakaryaspor’u incelediğimde Türkiye’nin en büyük beş takımından biri olduğunu gördüm, videolarını izledim, bu şehre adeta aşık oldum. Özellikle geçtiğimiz senelerde kaybedilen finaller ve taraftar gruplarının özverilerine tutkun oldum. Türk sporuna yatırım yapacaksam, bunu Sakaryaspor üzerinden yapacağım. Şirket merkezim İstanbul’da. Sakarya, İstanbul’a 45 dakika mesafede. Sanayi şehri olmasının yanında, nüfusunun büyüklüğü, Sakarya halkının misafirperverliği, kentin yatırıma ihtiyaç duyması gibi birçok nedenden dolayı aday olmaya karar verdim.” 

Dört yıldır hak etmediği sıkıntıları yaşıyor

"Amacım, dört yıldır hak etmediği sıkıntıları yaşayan, hak etmediği liglerde yarışan takımı alıp hak ettiği lige çıkarmaktır. Amacım, Sakaryaspor’u süper lige çıkarıp, şampiyon yapmaktır. Bu takımı üç beden yukarı taşımayı amaçlıyorum, bunu yapabilirim. Ben Sakarya’ya geldiğimde, daha fazla iş imkanı yaratacak, refahını artıracak olan uluslar arası yatırımları Sakarya’ya çekerek, kentin daha iyi bir şehir olması için çalışacağım. Kulübün borçlarını ödeyerek, karlı bir hale getireceğim. Sporda güç, ekonomi ve bütçe ile olur. Ben zaten spor haricinde birçok alana yatırım yapıyorum.  Sakaryaspor olmazsa başka bir kulüpte bunu gerçekleştireceğim. Genç ve başarılı bir iş insanıyım, dinamik Türkiye’nin geleceğine inanıyorum.”

“Büyük bir altyapı yatırımı yapacağım ve burayı futbolcu fabrikası haline getireceğim."

Sakaryaspor Aykut Kocaman, rahmetli Aykut Yiğit, Bülent Uygun gibi bir çok kez gol kralı olmuş ve efsane olmuş Oğuz Çetin gibi Tuncay Şanlı gibi sporcular yetiştirmiş bir şehirdir. En büyük yatırımımız altyapıya olacaktır. 

Yeni bir hoca getireceğim. Birçok şehri bilen hocalarla şimdiden temas halindeyiz ve bu hoca sadece bu lig için olmayacak. Önümüzdeki hedeflerimizi de gerçekleştirecek bir hoca olacak. Tüm liglerdeki hocalarla konuşup futbolcu çekecek yatırımlar yapacağım. Sakaryaspor için futboldan voleybola, basketboldan jimnastiğe kadar tüm alanlarda kadın takımlarını kurup tüm branşlarda söz sahibi yapacağım. Sakaryaspor sadece futboldan ibaret değil, her alanda olacak. Onun 3. liglerde parasızlıkla boğuşmasına benim vicdanım el vermiyor. 

Sakaryaspor için bir TV kanalı kuracağım. İçinde birçok reklam alanı olacak ve ciddi gelirler sağlayacağız. Daha birçok projemizin üstünde çalışıyoruz ve çok kısa sürede onları da açıklayacağız. Adımı şirketlerimi her şekilde Sakaryaspor’un önüne seriyorum. Amacım ve hayalim uzun vadelidir.”

 “Eğer başkan seçilirsem kulübe gelir gelmez bağımsız bir denetçi ile kulübün bütün borçlarını ortaya çıkararak ilk günlerden itibaren kamuoyuyla paylaşacağım. Nasıl önümüzde bir çok kulüp örneği varsa bu işi başarıyla sürdüren ve zarada olmayan biz de bu kulübü borçsuz bir kulüp yapacağız. Bu güzel şehrin takımına stadyumun isim hakkı dahil bir çok sponsor getireceğiz.” 

“Yurtdışından Danimarka, İngiltere ve Hollanda’dan bazı takımlar satın almam için teklif getirdiler. Ancak ben ve benim gibi Türkiye’nin geleceğine inanan iş insanlarının öncelikle Türk futbolunu hak ettiği yere getirmesi gerektiğine inanıyorum.

Sakaryaspor’a başkan olduğum taktirde borçsuz hale getireceğim. Önceki yönetim formaların önüne kiralık yazarak futbolcuları oynatmaya çalıştı. Ancak futbol demek, ekonomi ve bütçe demektir. Biz de o bütçeyi harcayacak güce sahibiz.”

“Şana şöhrete doyduk, buna ihtiyacımız yok”

“Türk futbolunda devrim niteliğinde birçok yeniliği getireceğime inanıyorum. Buradan kendi çıkarımı gözettiğimi hiç kimse düşünmesin. Zaten ulusal basında tanınan bir iş insanıyım. PR çalışması yapmak gibi bir amacımız yok, yapmak istesek ulusal basında zaten varız. Şöhrete ihtiyacım yok, amacım sporu ve gençleri yüceltmektir.”

“Sakarya Anadolu gençliğinin sembolüdür”

“ Şair Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsünde belirttiği gibi, Sakarya’nın Anadolu Türk gençliğinin sembolüdür. Sakarya gençlerinin gözünde, hayal ettiğim Anadolu Türk gençliğinin ışıltısını gördüm. Onların da kendini bulduğu yer Sakaryaspor olacaktır. Sporun insanları bütünleştirdiğini, gençleri kötülüklerden koruduğunu inanıyorum. Sakarya’ya gelme sebebim, tamamen gençlerin önünü açmaktır. Başarı bana yakışır. Allah’ın izniyle bugüne kadar her işimde başarılı oldum ve bu başarımı spora da taşıyacağım. Şimdiden kongrede ki diğer Başkan adaylarına başarılar diliyorum. En kısa zamanda şehirde taraftarımız ve şehrin önde gelen isimleriyle görüşmek için sabırsızlanıyorum. Sevgiler...”

A&S Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş 

Editör: TE Bilişim