İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Sabihahanım Okulu öğretmeni  Mustafa Faik Özkan tarafından projelendirilen ve uygulanan 'Anadolu Oyunları' gösterisi Atatürk Spor Kompleksi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı.
ŞÖLEN GİBİ
“Anadolu Oyunlar” gösterisinde hazırlanan 5 oyundan 3’ü iki takım arasında uygulandı. İki oyun ise saha yetersizliği nedeni ile oynanamadı. İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Spor Şube müdürü Yusuf Ertuğrul Yılmaz , SAÜ BESYO öğretim görevlisi Nesimi Yalvarıcı, Adapazarı İlçe Spor Müdürü Aziz Aracı, Atatürk Spor Kompleksi amiri Murat Acar'ın izlediği şölene öğrenciler izleyici olarak katıldı.
ANADOLU KÜLTÜRÜ
Oyunların Proje hazırlayıcısı Öğretmen Mustafa Faik Özkan “Amacımız Anadolu’muzun zengin içerikli kültürel ve sportif oyunlar mirası ile iç içe geçmiş tarihi verilerini, günümüzün modern yüzü ile tanıştırıp, yepyeni içerik zenginleştirmesi ile canlandırmaktır“ dedi. İl Milli Eğitim müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, gösterilerden sonra salon içine inerek Mustafa Faik Özkan, Hakemler ve Sporcuları kutlayarak. ‘’Çok hoşuma gitti bu çalışmaları Okullar bazında yaymak lazım. Hepinizi kutlarım” diye konuştu.
Hakemler Mehmet Yıldız ,Oktay Ayhan,Adem Solakumur, Yılmaz Ünlü’ün yönettiği oyunlar şöyle:
TOMBİK
Tombik : ( Oyun her yaşta her yerde oynanabilecek tarihi çok eski olan ve sevilen bir oyun) İki takım arasında oynanan oyun da bir takım Top ile ortaya dikilen taşları deviriyor ve onları aynı hale getirmek isteyen rakip oyuncular Top ile vuruluyor. Vurulan oyuncu oyundan çıkıyor.
YAKAR TOP
Yakar Top: ( Oyun eski tarihlerden beri aynı adla oynanan bir Oyun) İki takım orta alana konulan Top’ları kapışıyor ve 6 şar metrelik aralığa çekilerek uzaktan birbirlerini Top ile vurmaya çalışıyor. Vurulan oyuncu oyundan çıkıyor.
KÜGÜZ
Kügüz : (Bu oyun Dünya’da bu günki Basketbol oynanmadan önce oynanmış) Basketbola benzeyen bir oyun. Oyuncular Koyun yada Keçi derisinden yapılmış  tüylü bir top ile ortaya konulan Kule üzerindeki Pota’ya Top’u atmaya çalışıyorlar. Bu oyunda Top’u atmaya uğraşan oyuncu diğer oyuncu tarafından yaka paça yere indiriliyor, ve Top’u atması engelleniyor.
CİCOZ
Cicoz: Sentetik zeminli özel saha’da oynandığı için, Nantop: Ölçülü ve çizgili Saha’da oynandığı için gösterisi yapılamadı.

Editör: TE Bilişim