Maçta oyun ve gollerden daha çok Hakem Ömer Faruk Yeşil öne çıktı. Ulusal’da yardımcı Hakem olarak görev alarak başarılı olan Hakem Ömer Faruk Yeşil , hiçbir sinirlilik ve maç içinde olaylar yokken kendisine hakaret etmeden verdiği bir kararı soran Antrenör Bayram Berber’i saha dışına yolladı. Bu karar daha sonra oluşacak durumların fitilini ateşledi.
Bekirpaşaspor 25 nci dakikada Ufuk ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıda Tekspor daha iyi oynamaya başladı ve Olgun’un 62 – 70 nci dakikalarda attığı goller ile 2-1 öne geçti. Osman 85 Dk.da Tekspor’u 3-1 galibiyete taşıdı.Ne oldu ise bundan sonra oldu. Hakem Ömer Faruk Yeşil 6 dakika oynanmayan zaman işaret etti, devamında  Ufuk’a Kırımızı kart gösterdi. Ufuk Sahadan çıkarken Kaptan Mustafa Sarı hakemin yanına giderek sebebini soraraken bu defa kendisi Kırmızı kart gördü. Oyuna sonradan giren K.Samet bu arada sarı kart gördü Hakemi alkışlayı8nca kartın rengi Kırmızı oldu. Sahada Bekirpaşasporlu Futbolcuları, Tribünde taraftar ve yöneticileri çıldırtan bu kararlardan sonra maç bitti.
Erenler Sentetik sahasında oynanan Süper Amatör B grup maçları Tekspor – Bekirpaşa ve Yıldırımspor – Sapancagençlikspor  maçlarında Yanlış ve hatalı Hakem kararları yüzünden taraflar birbirine girdi. Her iki maçta toplam 5 Kırmızı kart 15 sarı kart çıktı , İki Antrenör bir Kulüp Başkanı hakem tarafından saha dışına yollandı , Saha Komiserinin işgüzarlığı sonucu Bir Kulüp başkanı Polisler tarafından tartaklandı.
Tekspor – Bekirpaşaspor Hakem Ömer Faruk Yeşil ve yardımcıları maçtan 1 saat sonra Polis aracı ile sahadan ayrılabildi. Yeşil, Bayram Berber’i sahadan attı, Bekirpaşaspor’a 3 Kırmızı kart gösterdi.Yıldırımspor – Sapancagençlikspor maçında Hakem Yunus Eren Yıldırımsporlu Mutlu’ya Kırmızı kart’ını çıkardı sonra yan Hakemin ikazı ile “ Pardon “ diyerek Sarı kart gösterdi. Eren Yıldırımspor Başkanı Kemal Pekin ile Antrenör Murat Gürtürk’ü saha dışına yolladı, iki takımdan birer oyuncu attı.
Maçların sonunda Takım yöneticileri, taraftarlar ve ASKF yöneticileri Hakemleri çok ağır şekilde eleştirdiler..
Tekspor :3- Bekirpaşaspor : 1
Saha: Erenler Atatürk – Sentetik
Hakemler : Ömer Faruk Yeşil * Fatih Altuntaş * Y.Aytekin Atabek *
Tekspor : Emrah ** Osman ** Ethem ** Ensar ** (Bahadır**) Muhammed ** Hakan Mert ** Özgür *** Olgun *** Burak ** ( Ahmet**) Emre Emin **(Gökay**) Emre ***
Antrenör : Recai Çaloğlu
Bekirpaşaspor : Semih * Mustafa Sarı (KK) Mustafa Bayrak * (Okan*) Y.Emre * Yasin ** İsmail ** Enis ** Yavuz * ( K.Samet KK) Semih * Şaban * (Ferhat*) Ufuk ** (KK)
Antrenör : Bayram Berber
Kırmızı Kartlar : Mustafa Sarı, K.Samet, Ufuk (Bekirpaşaspor)
Goller : Dk 25 Ufuk (B.Paşas or) Dk 62 -70 Olgun Dk 85 Osman (Tekspor)
Maçın ardından yorumlar
Tekspor Teknik sorumlusu Recai Çaloğlu takımının oyunundan memnun olduğunu belirterek ‘’İkinci yarı için yeni bir kadro sahaya sürdük. Yeni oluşumla 10 günlük takımız diyebilirim. Takımımın mücadelesini çok beğendim, ilerleyen haftalarda daha da iyi olacağız. Galip takımız maçta meydana gelen olaylar için yorum yapmak bize yakışmaz’’ diye konuştu.
Recai Çaloğlu ( Tekspor)
İkinci yarı için yeni bir kadro sahaya sürdük. Yeni oluşumla 10 günlük takımız diyebilirim. Takımımın mücadelesini çok beğendim, ilerleyen haftalarda dahada iyi olacağız. Galip takımız maçta meydana gelen olaylar için yorum yapmak bize yakışmaz.
Bülent Aksoy (Tekspor yöneticisi)
Güzel oynayan ve maçı kazanmak isteyen bizdik. İlk yarının ardından 8 futbolcumuzu yolladık, 10 yeni futbolcu aldık. Yeni takımız arkadaşlarımız bundan sonraki maçlarda daha iyi ve göze hoş gelen futbol oynayacaklar. Tekspor lige renkkatmaya devam edecek.
Bayram Berber  (Bekirpaşaspor)
Ne söyleyeyim, her şey ortada . Hakem maçı katletti. Ben kendisine hakaret etmedim,tecavüz etmedim, sadece bir pozisyonda itirazımı belirttim beni dışarı yolladı. Olaylar herkesin gözünün önünde oldu. Daha ne diyeyim.
İslam Bozkurt (Bekirpaşaspor Başkanı)
Maçın katledildiğini tüm gözler gördü. Bende maç sonu, kartların durumunu öğrenmek için hakemlerin yanına gidip bilgi alayım dedim, tam kapıdan girecekken kapı üzerime itildi kendimi korumak isterken bu defa Polis’ler tarafından tartaklandım, bunu gören taraftarlarımız kapıya doğru gelince  içeri alındım. Ben Kulüp başkanıyım ve ASKF yöneticisiyim. Eğer bir soru soramayacaksam yazıklar olsun. Maçın Hakemi olayların baş suçlusudur. 4 Oyuncu ve Antrenörümüzü sahadan attı. Bu arada rakibimizi galibiyetlerinden dolayı kutlarım.
Kazım Yılmaz (ASKF Başkan yardımcısı)
Tekspor – Bekirpaşaspor son derece temiz ve maçın içinde olay yok. Hakem Ömer Faruk Yeşil tüm kararlarını yanlış verdi. Bu Hakem arkadaş daha önceki maçlarındada bir çok takımı hatalı kararları sonucu yaktı. Kendisi Ulusalda yardımcı hakem.Orta maç yönetmiyor, bu bakımdan buradada sadece yardımcı Hakemliğe verilmesi lazım. Orada yardımcılık yapıyor , burada Orta Hakemlik. Olurmu böyle bir uygulama.     
Ulusalda Orta Hakemlik yapmayan burada neden Orta Hakem oluyor. Kendisinin Ulusal maçlarda orta Hakemlik yapan arkadaşlarının yönettiği maçlarda yardımcılık yapması lazım. Benim görüşüm böyle. Bu durum üzerinde durulması lazım. Bana göre Ömer Faruk Yeşil tertemiz ve olaysız giden bir maçı tamamen çığrından çıkardı . Yazık, çok yazık.

 

Editör: TE Bilişim