BASINLA KAHVALTI YAPTILAR

Sakaryaspor Altyapı antrenörleri, Kulüp Başkanı Metin Doğrucan ve Genel Koordinatör Mehmet Ali Çalışkan başkanlığında, Tuna Tan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. U-14 antrenörü Murat Balaban, U-15 antrenörü Murat Özgen, Türkiye ikincisi olan U-16 takım antrenörü Özcan Zafer, U-17 antrenörü Tuncay Pamuklar, U-18 antrenörü Osman Kılıç, A-2 takım antrenörü İsmail Öz, Altyapı Genel koordinatörü Tamer İlaçan ve Sakaryaspor Kulüp Başkanı Metin Demircan ile birlikte yerel medya temsilcileri katıldı.

HERKESİ KENDİSİ GİBİ GÖRÜYOR

Konuşmada ilk söz alan isim Tamer İlaçan oldu. İlaçan, sezon başından bu güne kadar, her söylenene cevap vermeye değil, iş yapmaya geldiklerini belirterek, "Arkadaşlık, dostluk, Sakaryaspor'a hizmet vermek ve bir şeyler kazandırmak, yol göstererek olur yalan yanlış telkinde bulunmakla, haber yapmakla ve köşe yazıları yapmakla değil. Kişi kendisi gibi bilirmiş ya o hesap? İşimizde hata yapmış da olabiliriz ama bunlar kulaktan dolma laflarla vurmakla söylenmez. Gelip sorsalardı ya?

GİTMEK İSTEYENE DUR DEMEDİK


Bugüne kadar hiçbirimi başımıza buyruk konuşmadık konuşmayacağız da. Kaldı ki Büyükşehir Belediyesine zarar verecek en ufak bir hareketimiz de olmadı, olmayacaktır. Bizler için hep adam kayırdığımızı söylediler. Ahmet'in oğlunu, Mehmet'in yeğenini yada kendimizin getirdiği futbolcuları oynattığımız söylendi ki buda küllen yalan. Tam tersi, Sakaryaspr'un geleceğini oluşturmak için hep geniş çalıştık. Ekip ruhuyla hareket ettik. Herkesin hakkını teslim ettik. Gitmek isteyenlere dur demedik ki bu gidenler de Sakaryaspor'a bir şey vermedikleri, veremeyecekleri, yaşları geçtiği ya da sırf oynamak istemediklerini belirttikleri için kendi istekleriyle gitmiştir. Biz buraya başarılı olmaya geldik ahbap çavuş ilişkileriyle iş yapmaya değil. Bunun için de gelecek senenin takımını kurmak için ilimizdeki gençler maçları ve amatör maçlar dahil tam 206 maç izledik. Yani kör karanlıkta uçan kelebekleri bulmaya geldik. Kimse bana torpille oyuncu oynatıyor diyemez. Ben ayağımı torpille futbolcu oynatmadığım için kaybettim.

ÖZ KAYNAKLARA DÖNECEĞİZ

Bugünkü tablo yeterlimi? Değil tabi ki. Sakaryaspor A takımına gönderdiğimiz veA2 takımına aldığımız bazı futbolcular ne yazık ki beklediğimiz verimi vermediler. İçlerinden sadece dördünü aldık, onlarla bile başarılı sonuçlar aldık, grup liderini biz belirledik ama devamı gelmedi. A takımına futbolcu verdik mi? Evet verdik ama yetmez. Kaldı ki biz de asıl hedefin bu olmadığını, 2 yada 3 tane sivrilmiş ismi A takıma kazandırıp orada devamlı oynayıp yıldız olması ve Sakaryaspor'a da yapacağı transferle para kazandırması gerekir. Tıpkı geçmişte olduğu gibi. Bunun için de Sakaryaspor'un başarısı, bu çarkın dönmesi için, futbolcu kadrolarının ya gelişmesi ya da değişmesi lazım. Biz ikisini de yapacağız. Yani hem kendi öz kaynaklarımıza daha fazla döneceğiz hem de daha da gelişecek ve başarılı olacağız. Sakaryaspor ölü futbolcular mezarlığına dönmeyecektir. Hedef yıllar önceki gibi eski tarihi ve Türkiye'ye ün salmış güçlü bir Sakaryaspor'u yaratmaktır.

YALANLAR, İTHAMLAR


Serdivan'daki Altyapı tesislerimiz bittiğinde gücümüz en az 2-3 kat daha artacaktır. Ancak şu günlerde kulağımıza o kadar kötü şeyler geliyor ki, bunları yapanlarda ya bazı beden eğitimi öğretmenleri yada onlarla çalışan menajerlerdir ki onun için de çalışma başlattık. Çok yakında bu işi de kökünden çözeceğiz. Diyorlarmış ki o çocuklarımıza, Sakaryaspor kapanacak. Çocuklarınızı alın oradan, vermeyin. Bize verin. Var mı böyle bir şey? Nasıl böylesine yalanlar, ağır ithamlar? Sakaryaspor asla kapanmaz. Onlar gider. Kaldı ki bugüne kadar kandırdıkları ve alıp gittikleri çocuklar nerede? Sakaryaspor bir başka takım nasıl mukayese edilir.Ama sabırsızlar. Hep kandırılıyor çocuklar ve veliler. Hangisi BAL liginde ya da 3.lige, 2.lige oynuyor? Hiç biri. Oysa çocuklar sabırlı olsa, çalışsa, Sakaryaspor forması ve ismi altında çok iş yapar, yolu açılır. Bu sene çok iş yapacağız. Hedefimiz 2 yıl içinde sözünü ettiğimiz başarıları elde etmektir. Bunu da gerçekleştireceğiz" dedi.

TOÇOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Toplantıda son sözü Mehmet Ali Çalışkan aldı. Çalışkan, Sakaryaspor'un altyapı takımlarını aylık giderlerinin 50-60 bin TL olduğuna dikkat çekerek, "Hani diyorlar ya Büyükşehir belediyesi Sakaryaspor'a yardım etmiyor. Tam tersi Zeki Toçoğlu başkanımızın bu takıma yolda verdiği para 1milyon TL'ye yakındır.Bunu arabası var, deplasmanı var. Malzemesi var. Oteli, yemesi içmesi var. Bundan sonra da desteğini sürdürecek. Neden bunlar düşünülmüyor ki? Keşke Sakaryaspor'a herkes yeterli desteği verseydi de Büyükşehir belediyesi de Zeki başkanımız da bu işe girmeseydi. Ama yok işte. Herkes kaçıyor. Zeki başkan da olmasaydı ne oluru bu altyapının hali? Zeki başkana büyük ölçüde maddi külfetten kurtardığı için teşekkür etmek gerekir, küfür ya da buna benzer kötü hareketlerde bulmak değil" dedi. Bu konuşma üzerine söz alan Sakaryaspor Başkanı Metin Doğrucan da,"Evet, hiç kimse Zeki Toçoğlu başkanımız için Sakaryaspor'a bir şey vermiyor demesin. Ben olayın içindeyim. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bundan sonra küfürde olmayacak" dedi.

Editör: TE Bilişim