‘Koşamayanlar için koş’ sloganıyla 12 ülkede aynı anda ve APP Run uygulaması sayesinde de dünyanın her noktasında gerçekleştirilecek Wings for Life World Run’a katılmaya hazırlanan Sakarya’daki öğrenciler de antrenmanlarını Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Atletizm Pistinde gerçekleştirdikleri kampüs koşusuyla sürdürdüler. Antrenman koşusuna 420 kişi katıldı.

Antartika hariç 6 kıtada aynı anda başlayacak koşuya İzmir bu sene 4. kez ev sahipliği yapacak. Fonladığı araştırmalar sayesinde bir omurilik felçlisinin desteksiz adım atmaya başladığı Wings for Life Vakfı’nın en özel organizasyonu olan Wings for Life World Run, İzmir’de yine binlerce kişiyi ağırlayacak.

Wings for Life World Run hakkında

Wings for Life World Run'a katılan kişiler sadece özel bir spor organizasyonunda yer almış olmuyor aynı zamanda omurilik felcinin tedavisine yönelik yapılan araştırmalara fon sağlayan Wings for Life Vakfı’na da destek oluyor. Wings for Life World Run'a katılım ücretlerinin yüzde 100'ü hayat kurtarıcı nitelikteki omurilik araştırmaları ve klinik deneyler için kullanılıyor. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wings for Life Vakfı, gerçekleştirdiği etkinlikler ve toplanan bağışlar ile omurilik felcine kalıcı tedavi bulmayı amaçlıyor. Bu gelirler dünyanın dört bir yanında, omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara önemli bir fon oluşturuyor.

Sabit bir bitiş çizgisinin olmadığı Wings for Life World Run’da, yarışmacılar, yarış başladıktan yarım saat sonra 15 km hızla yola çıkacak Ford Kuga Yakalama Aracı’na yakalanmamaya çalışacak. Hızı her yarım saatte artan ve maksimum 35 km/s hıza ulaşan yakalama aracının son geçtiği 1 kadın ve 1 erkek katılımcı o ülkenin birincileri olacak. Dünyanın farklı noktalarında aynı anda başlayacak yarışın dünya birincileri ise tüm parkurlarda Yakalama Aracı’na en son yakalanan 1 kadın ve 1 erkek yarışmacı olacak.

Editör: TE Bilişim