Sakarya Atıcılık Avcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği sporcuları Arifiye İl Ormanı mesire alanı içindeki Atış poligonuna artık girerken para ödemek zorunda olunca işler karıştı. İşletmeci giriş için ücret istiyor sporcular ise bu duruma sıcak bakmıyor. Bu sıkıntı aylardır devam ediyor ancak hala bir çözüme kavuşturulmuş değil.

BAŞKAN AÇIKLIK GETİRDİ

Uzun zamandır yaşanan bu soruna karşılık Sakavder başkanı Metin Güvenir açıklama yaptı ve “Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Arifiye İl Ormanı mesire alanı içindeki Atış Poligonunda bu zamana kadar sporcular müsabaka ve antrenmanlar yapmaktaydı. Ancak son günlerde,Arifiye İl ormanı Mesire alanı işletmecisi tarafından lisanslı sporcuların poligona geçişi sırasında,ücret talep edilmeye başlanmıştır” dedi.

DURUM OLDUKÇA ÜZÜCÜ

Güvenir “Sporcular,bu sorunlarını Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne,Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü yetkililerine anlattıkları halde sorun çözülmemiştir. Bu spora gönül vermiş kişiler Türkiye,de Sakarya’nın ismini dereceleri ile duyurmaya çalışıp,çabalarken,Devlete ait bir tesise ücret ödeyerek girmeleri gerçekten üzücü ve düşündürücüdür” diye konuştu.

Başkan Güvenir “Bu durumun devam etmesi durumunda,sporcu lisanslarını Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teslim edeceklerini ve sporu yapmayacaklarını ifade etmişlerdir. Şimdi yetkililerden bir an önce bu saçma ve mesnetsiz ücret alımının durdurulmasını bekliyoruz” diyerek yetkililere mesaj verdi.

Editör: TE Bilişim