Günlerce spor sayfamızda yayınladığımız haber ve köşe yazılarından geçmişe ait  bütün hesapların incelenmesi yönünde yaptığımız çağrının ilk bölümü gerçekleşti ve kongrenin yapılamamış olmasının gerekçesi polis tarafından araştırılmaya başlandı. Defterlere ve hazirun  listesine de el konuldu
HESAPLAR İNCELENSİN
SAKARYASPOR'un borç batağına sürüklenmesinin sebeplerinin araştırılması için yaklaşık 2 aydır bu sütunlardan, adli makamlara ve hesap uzmanlarına yaptığımız "Kulübün hesapları incelensin" çağrımızdan sonra şimdi de Maliye'nin harekete geçmesi bekleniyor.
HEYET KOLLARI SIVADI
DERNEKLER Masası'ndan oluşturulan beş kişilik inceleme heyeti kulübe gittiğinde önce, konuyla ilgili bilgi almak ve haber yapmak  üzere içeride bulunan spor muhabirlerinin dışarı çıkarılmasını istedi. Heyet, basın mensuplarının dışarıya çıkarılmasının ardından araştırma başlattı.
CEVAP ARANAN SORULAR
KULÜBÜN geçmişe yönelik idari işleyişini saptayan bütün  defterlerin çok detaylı incelenmesi bekleniyor. Heyet, "12 Ocak Cumartesi günü SATSO Salonu'nda Olağanüstü Genel Kurul neden yapılamadı? Dernek üyeliği yapısı ne kadar sağlıklı? Neden sürekli kayyuma bırakılıyor?" sorularına cevap arıyor.
DİDİK DİDİK EDİLECEK
ÖTE YANDAN, kulüpte topyekün bir temizlik yapılacak ve hesaplarla ilgili olarak sürekli dillendirilen konular da açığa kavuşturulacak. Heyetin yaptığı denetimlerin bir hafta 10 gün süreceği ve her hesabı didik didik ederek sıkıntılı durumlara el koyacağı kaydedildi.
ÇAĞRIDA BULUNMUŞTUK
HATIRLANACAĞI üzere, Sakaryaspor'u kimlerin borç batağına soktuğunun  ortaya çıkarılması için gazetemizden de Ergun Kaftancı, Özgür Arık, Ferruh Bulut ile Hamdi Yuluğ köşelerinde çağrı yapmış, spor servisimiz ise haberlerle ilgili makamlara hesapların araştırılması yönünde uyarılarda  bulunmuştu.
ONLAR DA DESTEK VERDİ
YAYIN politikası haline getirdiğimiz 'Kulübün hesapları incelensin' çağrımız doğrultusunda usta gazeteci Oğuz Dizer gazetemizde yayınlanan röportajlarında ve kulübün eski başkanlarında Bülent Yılmaz da gazetemize yaptığı açıklamada, kendi dönemleri de dahil kulübün son 10 yıllık hesaplarının inceleme altına alınmasını istemişti.

Yaklaşık 2 aydır Yeşil-Siyahlı kulübün borç batağına sürüklenmesinin sebeplerinin araştırılması için bu sütunlardan, adli makamlara ve hesap uzmanlarına "Kulübün hesapları incelensin" çağrısında bulunmuştuk.
 

Editör: TE Bilişim