Transfer yasağı yaşamak istemeyen Sakaryaspor öncelikli olarak SGK ve Vergi borçlarını yapılandırdı ve 1 Milyon 600 bin TL’lik ilk taksiti ödedi. Şimdilik borcu yoktur kağıdını aldı ve lisansları çıkardı. Geriye 4 Milyon 200 Bin TL SGK ve 12 Milyon 705 Bin TL vergi borcu kaldı. Şimdi gözler yapılan taksitlendirmelerin ödenip ödenmeyeceğinde ve futbolcuların peşinatlarında.

FUTBOLCULARA ÖDEME YOK

Lig öncesi Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu sezondan itibaren yürürlüğe koyduğu SGK ve Vergi borcu kriterleri nedeniyle, transfer yasağı tehlikesi ile karşı karşıya kalan Sakaryaspor gerekli ödemeleri yaptı ve gerekli yükümlülüklerini yerine getirerek lisans işlemlerini tamamladı ancak futbolcuların şampiyonluk primleri ve peşinatlarla birlikte personel maaşları ödenmedi. Bu parasal sıkıntı takım içinde huzursuzluk yarattı ve Karşıyaka karşısında puan kaybının nedeni bu diyenlerin de oranı bir hayli fazla ve herkes bayram öncesi acil ödeme bekliyor.

VERGİ İÇİN 2 AYDA BİR ÖDEME

Sakaryaspor kulübü Gümrükönü Vergi Dairesi’ne olan 1 Milyon 600 Bin TL borcu, kurum yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonrasında, 1 Milyon 185 Bin TL’si ödeyerek tamamen kapattı. Ayrıca Yeşil-Siyahlılar Cebesoy Vergi Dairesi’ne olan borcunu da, 13 Milyon 860 Bin TL’ye indirmiş ve 36 takside bölmüştür. İlk üç taksit ise (toplam 1 Milyon 155 Bin TL) ödenmiş olup bundan böyle de iki ayda bir 385 Bin TL tutarındaki taksitler 33 ay süre ile ödenecektir. Başkan İsmail Gürses ve ekibinin bu ödemeleri yapıp yapmayacağı da merak konusu.

SGK’YA HER AY 120 BİN TL VAR

Daha önceki geçmiş aflardan yararlanan ancak yapılandırılan taksitlerinde devamını getirmeyen ödemede bulunmayan Sakarayspor kulübü SGK’ ya olan borcu olan 4 Milyon 560 Bin TL borcu ise, 36 ay vadede ödenmek kaydı ile taksitlendirilmiş olup, peşinat olarak 360 Bin TL olan ilk taksiti ödedi. Ayrıca önümüzdeki günlerde her ay 120 Bin TL tutarındaki taksit 35 ay süre ile ödenecek. Bayram öncesi takıma ödeme yapmayı planlayan ancak bir türlü yapamayan Başkan Gürses ve yönetimi para arayışlarının sürdüğü de konuşuluyor.

Editör: TE Bilişim