İllerin en üst liglerini oynatmak adına çok gayret ettiklerini belirten SASKF Başkanı Yaşar Zımba bazı kulüplerin hemen ardından başlayacak olan yeni sezonu da düşünerek buna karşı çıktıklarını belirtti. Zımba Bölgesel Amatör Liginde grupların ve maç programlarının ise yakında belli olacağını söyledi.

17 Nisan cumartesi başlayacak

Yaklaşık bir yıldan bu yana oynanmayan ve tüm takımların dört gözle beklediği haberi Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabından açıkladı. Bakan Kasapoğlu, “Beklenen gün geldi. Bölgesel Amatör Lig maçları 17 Nisan Cumartesi günü başlıyor. Futbol Federasyonu ligle ilgili planları daha sonra açıklayacak” dedi. SASKF Başkanı Yaşar Zımba da “ Hayırlı olsun” mesajı verirken “Gönül isterdi ki tüm Amatör kümeler oynansın. Ancak Pandemi şartları buna müsaade etmedi. Kulüplerin çoğu da kısa aralıklarla bu ekonomik krizde iki kez masraf etmenin yükünün çok ağır olacağını belirterek bu sezon maçların oynanmasına rıza göstermediler” diye konuştu.

Gruplar ve fikstür daha sonra

Başkan Zımba liglere katılacak tüm takımlara başarılar dilerken BAL’ın gruplarının ve fikstür çekimlerinin önümüzdeki günlerde olacağına dikkat çekti. Bu arada TFF’den yapılan açıklamada ligin 52 gruptan oluşacağı gruplarda yer alacak takım sayılarına göre iki veya üç devreli lig usulü olarak karşılaşmalar oynanacak. Her grubun birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanırken grupta en altta yer alan takım kendi ilinin yerel ligine dönüş yapacak. Bölge birinciliğine katılma hakkı kazanan 52 takım 9 ayrı tarafsız grup merkezinde müsabakalarını oynayacak ve 9 bölgenin birincileri TFF 3. Lig’ine çıkma hakkı kazanacak.

Editör: TE Bilişim