Olaylara sebebiyet verenlerin tespit edilip stada sokulmamasından yana ortak görüş belirten kulüp eski başkanları, "Sporda şiddet yasası uygulanırsa sorun ortadan kalkar" dedi.
BAŞKANLARDAN ORTAK TEPKİ
Sakaryaspor'un tarihinin en kötü dönemini geçirmesiyle birlikte son haftalarda saldırgan bir tutum sergileyip, şehrin eski ve yeni Büyükşehir Belediye başkanlarına tribünlerden küfürler yağdıran, Turgutluspor maçı dönüşü kafileyi taşıyan otobüsü durdurup bazı futbolcuları darp edenlere Yeşil-Siyalı kulübün eski başkanları tepki gösterdi.
KARA BİR LEKE OLMUŞTUR
Yaşanan olayların izah edilecek hiç bir yanının olmadığına dikkat çeken eski başkanlardan Selahattin Aydın, Bülent Yılmaz ve İsmail Gürses, "Küfürler ve futbolculara saldırı olayı bu şehre yakışmamıştır. Şehrin imajına kara bir leke olmuştur. Bu olayların önüne geçilebilmesi için sporda şiddet yasasının uygulanması gerekmektedir" dedi.
Selahattin Aydın:
Futbolcularımıza yapılan saldırıyı duyunca çok üzüldüm. Orada dövülen futbolcular değildir, Sakaryaspordur. Bugüne kadar yanlış yapanın arkasında hiç olmadım, olmam da. Bu tavrımdan dolayı bazı gruplar hep karşımda oldu. Ancak işin bir gerçeği var, bu olayları yapanları bugüne kadar birileri hep bedava maçlara götürmüş, bedava bilet vermiş. Çıkarttıkları olaylar karşısında da peşlerinden gidip sahip çıkmışlardır. Tatangalar bu şekilde birileri tarafından büyütüldü.
Bülent Yılmaz:
Sakaryaspor forması giyen hiçbir futbolcu ihanet içinde olamaz. Eğer öyle bir şey olsa bile, bunun cezası kesinlikle şiddet olmamalıydı. Futbolculara hesap sorma işi Tatangalar'a kalmışsa vay Sakaryaspor'un haline. Tatangalar'ın içinden gelmiş bir başkanın döneminde bu tür olayların yaşanması vahimdir. Bunların önüne geçilmesi için küfür edip, saldıranlar tespit edilip statlara sokulmaması gerekiyor.
İsmail Gürses:
Şehrin yöneticilerine küfür edilip, futbolculara saldırmak doğru değildir. Taraftar doğru yapmadı. Spordaki bu çirkinliklerin ortadan kaldırılması için Sporda Şiddet Yasası var. Bu ilin Valisi ve Emniyet Müdürü var. Yasayı uygularlarsa bu tür kötü olaylar bir daha yaşanmaz diye düşünüyorum.

Editör: TE Bilişim