Spor Toto 2'nci Ligi'nde kümede kalma mücadelesi veren Sakaryaspor'un maçlarını oynadığı Sakarya Atatürk Stadı'nın ve Rüstemler Tesisleri'nin elektriği 40 bin TL'lik borç nedeniyle kesildi.
VALİ DEVREYE GİRMİŞTİ
SAKARYA Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Sakaryaspor Kulübü'nün 3 aylık ödenmeyen ve 40 bin TL'yi bulan elektrik borcu nedeniyle Sakarya Atatürk Stadı ve Rüstemler Tesisleri'nin şartellerini indirdi. Kasım, Aralık ve Ocak aylarına ait borçlardan dolayı 2 hafta önce Sakaryaspor Kulübü'ne "Borcunuzu ödemediğiniz takdirde elektriğiniz kesilecek" ihtarının üzerine araya giren Vali Mustafa Büyük, SEDAŞ yetkilileriyle görüşmüş ve süre istemişti.
DESTEK YERİNE KÖSTEK
VALİ Büyük'ün görüşmesinin ardından SEDAŞ yetkilileri, borcun ödenmesi için Sakaryaspor'a Mart ayının başına kadar süre tanımıştı. Bu süre dolmadan SEDAŞ ekipleri, dün Sakarya Atatürk Stadı ve Rüstemler Tesisleri'ne giderek elektrikleri kesti. Yönetim ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan Sakaryaspor'a karşı SEDAŞ'ın takındığı bu anlamsız tavır eleştiri konusu oldu. Takımın kurtuluşu için herkes çözüm arayışları içersindeyken, SEDAŞ'ın bu süreçte destek yerine köstek olması tepkileri de beraberinde getirdi.
KÜFÜRLER ETKİLİ OLDU
OLAYIN ardından Sakaryaspor kayyum heyeti, stat ve tesislerin elektriklerinin açılabilmesi için para arayışlarına başladı. Öte yandan, Sakaryaspor Kulübü'ne verilen sürenin dolmadan elektriklerin kesilmesinde Tepecikspor maçında taraftarın eski belediye başkanlarından Aziz Duran ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na yönelik ağır tepki göstermesinin etkili olduğu öne sürüldü. Olayla ilgili SEDAŞ yetkililerin yapacağı açıklama merakla bekleniyor. Kayyum tarafından yönetilen ve kasasında para bulunmayan kulübün bu borcun altından nasıl kalkacağı merak konusu.
KARANLIKTA KALDILAR
BU sezon zaten çok zor günlerden geçen Yeşil-Siyahlı takımın, üstüne yaşadığı bu sıkıntı hem futbolcuları hem de teknik heyeti bıkma noktasına getirdi. Dün izinli olan futbolculardan tesislerde kalan bazıları yaşanan bu olayla şok geçirdi. Rüstemler Tesisleri'nde karanlıkta ve soğukta kalan oyuncuların bu duruma isyan ettiği öğrenildi. Sakaryaspor kayyum heyeti de şimdi SEDAŞ’a olan bu borcu ödemek için girişimlere başladı.

Editör: TE Bilişim