16 Ekim’de Fransa’daki Jerez Pisti’nde yapılan şampiyonanın 11. ayağında, sezonun bitmesine bir yarış kala dünya şampiyonluğunu ilan eden Kenan Sofuoğlu; 2007, 2010, 2012, 2015’ten sonra 2016’da da zaferlerine bir yenisini daha ekledi.

Şampiyonluk sonrası 18 Ekim Salı günü, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısında Ulukartal Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Cenk Ulukartal, İntegral Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Kemal Çelik hazır bulundu.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, ülkemizin desteğini boşa çıkarmayan Kenan Sofuoğlu’na teşekkür  ederek, “Şampiyonluk yolunda hem basın hem milletimizin büyük desteği oldu. Kenan Sofuoğlu’nun bu desteği boşa çıkarmadığı için kendisine teşekkür ediyorum. Sporcumuz ve kaptanımız bizim sporumuzun dünyadaki önünü açan isim. Geçen hafta sonu Otomobil Federasyonu Başkanı sayın Serkan Yazıcı İspanya’da bizimleydi. Bizlere ifadesi ‘Kenan Sofuoğlu’nun nasıl bir zorluktan çıkarak, büyük bir başarıya imza attığını buraya gelerek yeni anladım’ dedi. Sadece Kenan Sofuoğlu değil, arkasından Toprak Razgatlıoğlu ve Harun Çabuk’ta piste çıkarak bizleri gururlandırdı. Bu kapı Kenan Sofuoğlu ile açıldı bundan sonra da devam edecek” dedi.

Kenan Sofuoğlu: 2017 Sezonunda Yarış Kariyerime Devam Edeceğim
Kariyerinin beşinci şampiyonluğuna ulaşan milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, “Zorlu bir sezonu geride bıraktık. Sezona şanssız başlamıştık ama sonrasında takımımla birlikte istediğimiz sonuçları elde ettik ve sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğumuzu ilan ettik. Her daim desteklerini esirgemeyen ve benim en iyi takımlarda yarışmamı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a çok teşekkür ederim. Ayrıca Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanımız Bekir Yunus Uçar ile sponsorlarım Red Bull, Integral Forex ve Osmanlıspor’un desteği olmasaydı bu başarının gelmesi zordu” dedi.

Hayallerine ulaştığını belirten Sofuoğlu, “Önümüzdeki sene yarışmaya devam edeceğim. 32 yaşımda kariyerimin en verimli yıllarında 2017 sezonunda elimden geldiği kadar bayrağımızı dalgalandırmayı istiyorum. Önümüzdeki sene çok daha zor olacak. Diğer markalar yeni modelleriyle piste çıkacaklar. Yanımda yer alan genç sporcu kardeşlerimle birlikte 2017 sezonunda farklı sınıflarda ülkemizin başarısı için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim