Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde hayata geçirdiği Bisiklet Mola Kıraathanesi gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete girdi. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Dünya Bisiklet Birliği Temsilcisi Ferhat Aliyev, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir bürokratları, Türkiye Bisiklet Federasyonu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Bisiklet Dostu Şehir Sakarya” sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, Türkiye Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla hayata geçirilen kıraathanenin açılış töreninde Sakarya’nın bisiklet alanında yürüttüğü faaliyetlerin sunumu yapıldı. Dünya Motosiklet Şampiyonu olan Milletvekili Sofuoğlu, TBF Başkanı Küçükbakırcı ve Başkan Yüce, tören alanında hazırlanan bisiklet simülasyon yarışında yarıştılar.

“Şampiyonların tesisi Sakarya’ya hayırlı olsun”
Açılış konuşmasını yapan Başkan Yüce, hizmete giren tesisin bisiklet sporcularının ve Sakarya halkının buluşma noktası olacağını ifade ederek “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracak projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bunların önemli bir kısmını Sakarya’mıza yakışacak sosyal yaşam alanları inşa etmek oluşturuyor. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi dünyanın en donanımlı ve en modern bisiklet tesisi. Bu tesiste aynı anda farklı alanlarda birden fazla dünya şampiyonası düzenlenebiliyor. Yani burası şampiyonların tesisi. Bundan öte Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, Sakaryalıların tesisidir. Şampiyonaların dışında burada hemşerilerimiz aileleriyle birlikte spor yapıyorlar. Çocuklarımız bisiklet binmeyi şampiyonların parkurunda öğreniyor. Havanın güzel olduğu akşamlarda burada nice tatlı sohbetler ve yürüyüşler gerçekleşiyor. Bu yüzden bugün sizinle birlikte bu sosyal yaşam alanının olmazsa olmaz mekânlarından birinin Mola Kıraathanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Hemşerilerimiz ve bisiklet sporcuları burada kitap okuyabilecekler, dinlenip sohbet edebilecekler, sevdikleriyle birlikte çay-kahve yudumlayabilecekler. Hayırlı olsun” dedi.

Mola Kıraathanesi sportif ve sosyal faaliyetlerinin merkezi olacak
Yapılan açılış konuşmalarından sonra Başkan Yüce ve protokol üyeleri, Mola Kıraathanesi’nin açılış kurdelesini kesti. Türkiye’nin sayılı tesislerinden bir tanesi olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nin içinde hayata geçirilen tesis, Sakarya ve Türkiye genelinden bisikletçilerinin katılacağı sportif ve sosyal faaliyetlerin merkezi olacak. Tematik özelliğe sahip kafeteryada atölye çalışmaları, girişimcilik seminerleri, sporcu söyleşileri, sinema geceleri, bisiklet kampları organize edilecek. Bu proje kapsamında, Sakarya’da 14-24 yaş aralığındaki gençlerin sosyal hayatını aktif hale getirmek hedefleniyor. Tesiste bisiklet sürme, şehir içi bisiklet kullanımı ve satranç üzerine eğitimler verilecek.

Editör: TE Bilişim