Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 23-25 Ekim tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası için hazırlıkların devam ettiğini duyurdu. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı sporcuları ile bisiklet süren Başkan Ekrem Yüce, Sakarya EXPO’nun da 22 Ekim Perşembe günü açılacağını dile getirdi.

Vatandaşları davet etti

Şampiyonanın kusursuz bir şekilde tamamlanması için en ince ayrıntıyı düşünerek hareket ettiklerini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimiz için çok özel bir hafta. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası’nı 23-25 Ekim tarihinde şehrimizin ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda şampiyona boyunca Sakarya’nın tanıtımına katkı sunacak EXPO alanımız da hazırlanıyor. Muhteşem bir ev sahipliği için en ince ayrıntıyı düşünüyoruz. 30’u aşkın ülkeden yüzlerce dünya çapında sporcu şampiyonada pedal çevirecek. Şimdiden bu heyecana ortak olmaya tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

Pandemi kuralları uygulanacak

Sakarya’nın dünyada tanınırlığını arttıracak, bisiklet otoriteleri tarafından beğeni toplayacak şampiyonaya ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, dünyanın gözünün Sakarya’da olacağı şampiyonanın şehrin doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtımına katkı sunacağını dile getirdi. Pandemi kurallarının da alanda harfiyen uygulanacağının altını çizen Başkan Yüce, Sakarya EXPO’nun açılışı ile başlayacak şampiyona takviminin son gününe kadar gerekli sağlık tedbirlerinin alınacağını da belirtti.

Editör: TE Bilişim