4. sırada bitirdi

Misli.com 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Sakaryaspor ligin ilk devresi biterken kendine 4. Sırada yer buldu. Çıktığı 19 mücadelenin onundan galibiyetle ayrılan Sakaryaspor beş beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Sezona İsmail Ertekin ile başlayan ancak sahasında aldığı 0-6’lık Bodrumspor mağlubiyetle yolların ayrıldığı devrenin geri kalanına ise alt yapı hocası Murat Balaban ile devam edilmişti.

Çok attı, az yedi

Sakaryaspor forvet hattında sorunlar yaşasa da rakip fileleri 32 kez havalandırmayı başardı. Kalesinde kaptan Oğuz Çalışkan’ın güvenini hisseden yeşil siyahlılar buna rağmen kalesinde 20 gol görmeye ed engel olamadı.

Çağrı maç kaçırmıyor

Sakaryaspor’da ilk devrede en çok süre alan oyuncu 31 yaşındaki deneyimli orta saha tam 731 dakika süre aldı. Oynanan 19 mücadelenin hepsine 11’de başlayan orta saha takımın en istikrarlı oyuncusu konumunda. Çağrının bu mükemmel istatistiğine en yakın isim ise 18 lig maçında forma giyip 612 dakika süre alan kaptan Oğuz Çalışkan oldu.

Ali ve Reis atıyor

Sakaryaspor’da ilk yarının en golcü isimleri Ali Özgün ve Muhammet Reis oldu. Ali Özgün ligde attığı 9 golle takımı sırtlarken, onu attığı 8 golle Muhammet Reis destekledi. Devrim Taşkaya 3, Abdülaziz Solmaz ise attığı 3 golle takımın golcüleri oldular.

Evde yokuz

Sakaryaspor önceki yılların aksine bu sezonun ilk yarısında evinde etkili olamazken deplasman mücadelelerinde ise iyi sonuçlar aldı. Deplasmanda oynadığı 8 müsabakanın sadece birinde beraberlik alarak 22 puan toplayan yeşil siyahlılar bu sonuçla deplasman karnesi en iyi olan ikinci takım konumunda. Listenin ilk sırasında ise topladığı 23 puanla lider Eyüpspor bulunuyor.

Editör: TE Bilişim