Fakat gelin görün ki kongre süreci maalesef bu meselenin önüne geçiyor. Ligin bitmesine az kaldı. Muhtemelen play off’larda mücadele edeceğiz. Bunun için oyuncuların sürece en iyi şekilde konsantre olmaları gerekiyor. Onları şampiyonluğa motive etmek için prim kampanyası düzenlenebilirdi. Şampiyonluk hedefine ulaşmak için güç birliği yapılabilirdi. Şu an tek gündemimiz bu olmalıydı. Ama olmuyor. Maalesef kongre tartışması lig mücadelemizin önüne geçiyor. İnşallah bu yaşananların Sakaryaspor’a bir zararı olmaz.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda Sakaryaspor’un 16-23 Nisan tarihleri arasında olağanüstü kongreyi gerçekleştireceği ilan edildi. Bazı isimlerin başkanlık yarışında yer alacağını biliyoruz. Kamuoyunda adı en fazla zikredilen isimler arasında, eski başkanlardan Cumhur Genç, ulusal çapta belli bir popülariteye sahip Uğur Akkuş ve Sakaryalı iş adamı Seyfettin Selim.

Akkuş’un yönetiminde kimler yer alacak
Süreçle ilgili olarak ne düşündüklerini öğrenmek için Uğur Akkuş ekibiyle görüştüm. Akkuş’a yakın isimler, başkan adayının şu anda eşi Ebru Şallı ile Maldivler’de tatilde olduğunu, bugün itibariyle Türkiye'ye geleceğini söylediler. Ayrıca Akkuş’un ekibiyle birlikte seçim çalışmalarını organize etmek için Sapanca’da bulunan bir oteli seçim üssü olarak kullanacaklarını söyledi. Uğur Akkuş’un kendisiyle yaptığım görüşmede de ifade ettiği gibi yönetim kurulunu belirleme sürecinde yine aynı düşüncede olduğunu da öğrendim. Buna göre Akkuş, 20 kişilik bir ekip oluşturacak. Bu 20 kişinin yarısı Sakaryalı geri kalan diğer 10 kişi ise il dışından iş adamları olacak. Yalnız burada Akkuş’un yönetimiyle ilgili en önemli detayı paylaşmak istiyorum. Uğur Akkuş’un mevcut başkan Cevat Ekşi’nin yönetiminde yer alan bazı önemli isimlere de teklifte bulunacağı söyleniyor. Bu isimlerin ortak özelliği ellerini ceplerine atmaktan geri durmamaları.  İlimizin önemli iş insanlarından Abdullah Şirin, İstanbullu iş insanlarından Bülent Çakıcı gibi güçlü isimlerin Akkuş’un yönetiminde yer alacağı söyleniyor. Ayrıca Sakaryaspor taraftarları arasındaki bazı gruplar da Akkuş’un gelmesini istiyor.

Ekrem Yüce Genç’i mi destekliyor?
Kongrenin favori isimlerinden birisi hiç şüphesiz Cumhur Genç. Üç isim arasında Sakaryaspor kamuoyunun en yakından tanıdığı isim. Genç yönetiminde Sakaryaspor iki kez play-off oynadı. Bu açıdan Genç, bazı işlerinin yarım kaldığına inanıyor. Ve bu yarım kalan işi tamamlamak için yeniden başkanlığa aday olmak istiyor. Yönetiminde eskiden de birlikte çalıştığı bazı isimlerin olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Genç, açıklamalarında Sakaryaspor’un kendi ayakları üzerinde durabileceği bir sistem kurmak istediklerini söylüyor.
Bu hedefe ulaşmak maalesef bu şartlarda biraz zor gibi görünüyor ama Sakaryaspor için olmazsa olmaz bir durum. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin de Cumhur Genç’e destek olduğu söyleniyor. Genç’in bir diğer avantajı ise Sakaryaspor tribün grupları arasında geniş bir kesimin desteğini arkasına almış olması. Ayrıca delege listelerinde de Genç’in bir hakimiyeti olduğu iddia ediliyor.


Seyfettin Selim aday ol denilmesini bekliyor
Adaylar arasında adı geçen bir diğer isim, Kırkpınar Ağası Kaynarcalı iş adamı Seyfettin Selim. Selim geçtiğimiz günlerde Sakaryaspor’un Play-Off'a kalması durumunda 1 milyon TL'lik bir prim vereceği iddiasıyla gündeme gelmişti. Seyfettin Selim’in başkanlık yarışında adını ilk kez şu anda Rizespor’u çalıştıran Bülent Uygun zikretmişti. Uygun, daha önce Uğur Akkuş ile de yan yana gelmişti. Fakat daha sonra Seyfettin Selim’i desteklediği de ileri sürüldü. Selim ekonomik olarak güçlü bir isim. Sportif faaliyetlere de ciddi destekler sağlıyor. Geçmiş yıllarda da adı çoğu kez Sakaryaspor ile yan yana gelmişti. Ancak bu kez ilginç bir durumdan söz ediliyor. Seyfettin Selim’in yakın çevresine, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce aday ol derse aday olurum’ dediği konuşuluyor. Bu ne kadar doğru bilmiyorum. En yakın zamanda bu meseleyi öğrenip, sizlerle de paylaşırım.

Elini cebine atabilen başkan olsun
Yazının başında da belirttiğim gibi bizim için önemli olan tek bir şey var o da Sakaryaspor’un bir üst lige çıkması. Bu kongre sürecinin en az hasarla ve tartışmayla geçmesini diliyoruz. İnşallah takımın, futbolcuların, teknik ekibin dağılmasına neden olacak bir süreç yaşanmaz. Tüm başkan adaylarının buna dikkat edeceğine inanıyoruz.
Ben bir gazeteci olarak Sakaryaspor’a kimin başkan olması gerektiği hususunda şu aday olsun ya da bu aday olmasın diyecek durumda değilim. Takdir edersiniz ki bu bizim mesleğimizin genel ilkelerine çok uygun olmaz. Ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim; bence Sakaryaspor’un kurumsal kimliğine en fazla katkı sağlayacak isim başkan olsun. Kim altyapıya önem verecek, modern bir tesis kazandıracak, ekonomik olarak kulübe ciddi destek sağlayacak, elini cebine atacaksa, şehirde birliği tesis edecek, kavgadan uzak duracak, herkesi kucaklayacak, Sakaryaspor’un geleneklerini temsil edecekse ya da en azından bu hedeflere en yakın duracaksa o başkan olsun.

Editör: TE Bilişim