NASIL KARAR VERDİ?

Sakaryaspor başkanlığına aday olmaya nasıl karar verdiğini sorduğumuz Karaaslan; Sakarya, Türkiye'miz kültür, bilim ve spor değerlerine eşsiz katkıda bulunmuş imrenilesi bir yöredir. Bu konuda maalesef bırakınız daha da iyiye gitmeyi, geçmişi dahi arar olduğumuzu görmemiz nedeniyle arkadaşlarımla yola çıktık. An itibariyle şehrimizin 'helal olsun, işte budur' denilebilecek sportif, sosyal, kültürel, sanatsal etkinliğini sayabilmek mümkün mü? Son 25 yılda sade umutlar ve beklentilerle avunduk, avutulduk. Kocaelispor hüznü, her sene şahit olmak zorunda kaldığımız kahır ve acı sonla noktalanan senaryonun bitmesi, bitirilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. İşte bu yüzden varız. Sadece benim değil, Sakaryalıların ortak rahatsızlığı. Bir çözüm yaratmaya çalıştık, ilk başta bu kesinlikle adaylık yürüyüşü değildi. Çözümler bulmaya çalıştık. Süreçte gördük ki bu zamana kadar bulunan çözümlerin Sakaryaspor'u buradan çıkarması mümkün değil. Ben ve Yönetimimizdeki arkadaşlarım; camianın geçmişinde başkanlık yapmış isimlerle, Sakaryaspor'a gönül vermiş insanlarla görüşme yaptık. Hepsine şunu söyledik; Sakaryaspor'un problemleri konusunda hemfikir olalım, beraber buradan çıkaralım. Hedefimiz buydu. Geçmişteki alışkanlıklarla son anda ortaya çıkan yönetim adayları, Sakaryaspor'u bu sorunlardan kurtaramaz. Hazırlanmak lazım. Yaptığımız görüşmelerde büyüklerimize böyle bir mücadelede olup olmayacağını, tavsiyeleri olup olmadığını sorduk. Geçmişte yaşanan kırgınlıklar olduğunu söyleyerek oluşumumuz içinde olmak istemediklerini, fakat desteklerini esirgemeyeceklerini belirttiler. Ben de Yönetimimizde olan arkadaşlarıma biz yola çıkıyoruz dedim. Yola çıkmış olduk böylece.”

SAKARYASPOR’U YAKINDAN TAKİP EDİYORUM

“Sakaryaspor’u ne kadar yakından takip ediyordunuz?” sorumuzu yanıtlayan Karaaslan; “Yaklaşık olarak 10 sene civarı Sakaryasporu yakından takip etmeye çalışıyorum. Sakaryaspor sevgimiz ailelerimiz ile başladı. Ben doğma büyüme Sakarya'lıyım. Yenicami Mahallesinde doğup, büyüdüm. Tam olarak ise Sakaryaspor sevdamız, Play-off finalinde Antalya Mardan'da Bandırmaspor'u 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden Sakaryaspor maçı ile başladı. Bu yola çıkarken birlikte olduğum yakın aile dostum ve aynı zamanda şuan basın sözcümüz olan arkadaşımla birlikte tribünde bulunma imkanım oldu ve büyük bir keyif aldım ve sonrasında daha ilgili şekilde takip etmeye çalıştım. Ara dönemlerde notlar alarak basın sözcümüz olan aile dostumuz ile belirli zamanlar da bir araya gelerek istişarelerde bulunduk.”

MALİ DENETLEME YOLDA

Mali olarak her zaman zor zamanlardan geçmek zorunda kalan Sakaryaspor’da mali denetlemenin olup olmayacağı sorumuza kesin bir cevap veren Esra hanım; “Mali olarak her zaman zor zamanlardan geçmek zorunda kalan Sakaryaspor’da mali denetlemenin olup olmayacağı sorumuza kesin bir cevap veren Esra hanım; “En başından beri olması gereken bir sistem. Yeminli Mali Müşavir tarafından her 3 ayda bir denetlemenin yapılması gerekiyor. Vaatlerimiz arasında denetleme sistemini de bulunduruyoruz. Başkanlık yarışında kazanmamız durumunda Sakaryaspor'un yararına olacak her işte imzamız olacaktır” diyerek mali denetlemelerin bir zorunluluk olduğunu belirtti.”

ALT YAPI ÖNEMLİ

“Alt yapıya verdiği önemle dikkat çeken bir Altınordu var. Bu tarz bir yapılanma içinde mi olacaksınız yoksa ligden çıkalım yetercilikle günü kurtarma peşinde misiniz?” sorumuzu yanıtlayan Karaaslan; “Altınordu'nun Türk futboluna umut ışığı olan muazzam sistemi ve adım adım gelen başarı hikayesini biliyorum. Altınordu sadece bir futbol kulübü değil, aynı zamanda bir futbol eğitim kurumu. Alt yapı örneği Altınordu değil Sakaryaspor olmalı bence. Aykut Yiğit, Oğuz Çetin, Kostik Mustafa, Recep Çetin, Turan Sofuoğlu, Bülent Uygun, Beşiktaşlı Rahim, Tuncay Şanlı ve daha niceleri. Bizlerde Sakaryaspor'da tok değil, aç futbolcu istiyoruz. Sakaryaspor forması altında eğitimini almış sonrasında ise Türkiye ve Dünya çapında birçok futbol Kulübünün kapısını açacak futbolcular eğitmek istiyoruz. Futbolcu tarlası olarak bilinen Sakarya'yı eski günlerine inşallah kavuşturacağız. Sakaryaspor'da futbolcu alma dönemini kapatıp, futbolcuyu yetiştirip satma dönemine başlıyoruz. Menajere para verme, futbolcu alma ve bonservis verme işlerini kapatacağız. Yetiştirip kazandırıp Ülke futboluna futbolcuyu kazandırıp Sakaryaspor'a gelir elde etme amacındayız.” dedi.

FUTBOL SADECE ERKEK SPORU DEĞİLDİR

“Ülkemizde futbol erkek sporu olarak biliniyor, bu klişeyi Kayserispor başkanı Berna Gözbaşı yıktı. Bunu başarabileceğinize inanıyor musunuz?” sorumuza cevap veren Karaaslan; “Futbolun daha geniş kitlelere ulaştırılması, gerek tribünlerde gerekse sahadaki cinsiyet ayrımının azaltılmasına yönelik çalışmaların hayata geçirilmesi gerekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu bu ayrımın azaltılması için oldukça yoğun çaba gösteriyor. Ülkemizde de kısa sayılmayacak bir geçmişe sahip olmasına rağmen kadın futbolunun bilinirliği son yıllarda artmaya başladı. Aslında sadece Kayserispor başkanı Berna Gözbaşı değil, Adıyamanspor 1954 Başkanı Cevher Erdem de Kulüp Başkanlığı yapan Kadın olarak gurur duyduğumuz isimler. Adıyaman 1954'te kulüp başkanı Cevher Erdem, 3.ligden şampiyon olarak bir üst lige çıkan ilk kadın kulüp başkanı olarak tarihe geçen bir isim. Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ise, Kayserispor borç batağına sürüklenirken kimsenin cesaret edemediği başkanlık için ilk önce Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki ile görüşüp icazet alıp kulup başkanlığına aday olmuş ve Başarılı şekilde Başkanlık görevini sürdürmektedir. Bu seneki başarısından dolayı da Beşiktaş Kadın futbol takımının şampiyonluğunuda tebrik ederiz. Adıyamanspor 1954 takımınıda tekrardan tebrik ederim. Kadınların başarılı olduğu bir dönemde Ülkemizi şampiyonlar liginde temsil edecek olan Beşiktaş Kadın Futbol takımınıda başarılar diliyoruz.” İfadeleriyle futbolun bir spor olduğunu ve erkeklere özgü olmadığını belirtti.

GEÇMİŞTEN GELEN BİRİKİM

Sorularımıza samimiyetle cevap veren Esra Konuk Karaaslan son olarak; “Sözlerime son verirken ilk başta Ekrem Karaberber, Hacıbaba Hurşit Konuk, Deve Ziya (Ziya Konuk), Zeki Konuk'a ve Sakaryaspor'a hizmet vermiş olan eski tüm Başkanlara rahmet diliyorum. Sakaryaspor'a Ekrem Karaberber gibi dürüst ve güvenilir adam kimliği olan kişiler gerekli olduğunu bir kez daha vurguluyorum. 1971-1972 yılları arasında Sakaryaspor'a Başkanlık yapan dedemin kurmuş olduğu Hacıbaba Lokantası 60 ve 70'lı yılların güvenilir Türkiye markasıydı. Sakarya'yı tekrardan eski günlerine getirmek için menfaat peşinde olan kişilerin uzaklaştırılması ve kulüpten ihracına kadar gidilmesi gerektiği kanaatindeyim. Sakaryaspor menfaatçi takımı değildir. 50 seneye yakın geçmişi olan ve A.Ş olarak gözüken bir spor kulübünün dernek statüsünde yönetilmesini anlamıyoruz ve anlayamayacağız” dedi.

Osman Hakan Karslı

Editör: TE Bilişim