Başkan Adayı Uğur Akkuş, 'Sakaryaspor'un süper ligde mücadele edebilmesi için güçlü bir ekonomiye sahip olması gerekir. Kamu kurumlarından gelecek desteklerle başarılı olmak çok güç. Eğer seçimi kazanırsak bu sene takıma 50 milyon tl'lik bütçe oluşturacağız' dedi.

Yeni başkan belli oluyor

Bugün gerçekleşecek kongrede Sakaryaspor'un yeni başkanı belli olacak. Cumhur Genç ve Uğur Akkuş'un yarıştığı kongre öncesi Uğur Akkuş, Sakarya'daki ekip arkadaşlarıyla bir araya geldi. Önce şehir merkezinde bir toplantı düzenleyen Akkuş, daha sonra Sapanca'da çeşitli isimlerle bir araya geldi.

Bu yılın bütçesi 50 milyon tl

Sakaryaspor başkanı olduğu takdirde bu yıl için 50 milyon tl'lik bütçe oluşturacaklarını belirten Akkuş, 'Bana insanlar neden Sakaryaspor başkanı olmak istiyorsun diye soruyor. Ben öncelikle spora hizmet etmek istiyorum. Türk spor hayatının içinde olacağım. Bunun için Türk spor tarihinde adını altın harflerle yazdırmış Sakaryaspor camiasıyla yollarımız kesişti. Sakaryaspor özellikle geçmiş yıllarda çok büyük başarılar elde etmiş. Türk futboluna uzun yıllar yön vermiş bir takım. Bu takımın üçüncü ligde, ikinci ligde olması kabul edilemez. Bunu kim normal görebilir.

Büyük işler yapacağız

Koskoca Sakaryaspor camiası üçüncü ligde şampiyonluk mücadelesi veriyor. Olur mu böyle bir şey. Ben bugüne kadar Sakaryaspor'a hep destek olmaya çalıştım. İnşallah artık bu zor günleri geride bırakmamız gerekiyor. Sakaryaspor, bugün Türkiye'nin en büyük camialarından biri. Taraftar bunun farkında ama maalesef farkında olmayanlar var. Sakarya 16 ilçesiyle tam bir futbol fabrikası. Burada çok büyük işler yapacağız. Buna inandığım için Sakaryaspor'a başkan olmak istiyorum. 14 saatlik bir yolculuğun ardından Amerika'dan Sakarya'ya geldim. Taraftarımızla buluşmak istiyorum' diye konuştu.

Yönetimde önemli isimler var

Kongrede yarışacak yönetim listesinde Türkiye'de tanınan çok önemli iş adamlarının yer aldığını söyleyen Akkuş, sözlerini şu şekilde sürdürdü; 'Biz nasıl bir camiaya başkanlık yapmak istediğimizin farkındayız. Sakaryaspor Türkiye'nin en güçlü taraftarlarından birine sahip. Bu şehir futbolu, Sakaryaspor'u çok seviyoruz. İnsanların yüzünü güldürmek için üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız. Çok önemli arkadaşlarla birlikte yola çıktı. İnşallah kongrede herkes bunu görecek.

Biz bu işi başaracağız

Biz Türkiye'nin en önemli isimlerini, holding sahiplerini Sakaryaspor camiasıyla bir araya getireceğiz. Yönetim listesinde çok önemli isimler yer alacak. Bu isimleri herkes görecek. Ben sandığın vicdan olduğuna inanıyorum. Delegelerimizin vicdanlarına inanıyorum. Ben sağlayacağımız desteği ortaya koyuyorum. Her şeyimiz açık, net. Altyapısıyla, Rüstemler tesisleri ile yeni bir yapılanmaya gideceğiz. Sakaryaspor'un kurumsallaşmasını sağlayacağız. Sakaryaspor'un atacağı tek bir adım var. Kabuğunu kırması gerekiyor. Biz bu işi başaracağız.'

Profesyonel bir yapı şart

Sakaryaspor'a başkan olmak istemesine karşın Sakarya'ya çok geç geldiği yönündeki eleştirilere dair de açıklamalarda bulunan Akkuş, 'Ben profesyonel bir yöneticiyim. Türkiye'nin dört bir yanında, yurt dışında, Amerika'da işlerim var. Ben Sakarayspor için ne diyorum, kurumsallaşmayı sağlayacağız. Ben şirketlerimi de bu şekilde profesyonel bir anlayışla yönetiyorum. İşini iyi bilen profesyonel yöneticilerim var. Bu işler bir ekip işi. Önemli olan bu profesyonel yapıları kurmaktır. İşte bizim değiştirmek istediğimiz anlayış bu. Sakaryaspor'un başkanı belli olsun, paranın nasıl geldiği, kulübün nasıl yönetildiği, altyapının başında kimin olduğu, futbolcuların nasıl yetiştirileceği, transferi kimin yapacağı, taraftarla kimin iletişim kuracağı, sponsorların kimin bulacağı belli olacak. Bizim derdimiz bu.

Sakaryaspor'u dünyaya açacağız.

Benim tek başıma yapacağım bir şey yok zaten. Bu bir ekip meselesi. Ekibinizi kurarsınız, profesyonel bir yapı oluşturursunuz, ondan sonra başarıların nasıl geleceğini görürsünüz. Ekibim gece gündüz çalışıyor. Ben kurumsallıktan söz ediyorum. Kurumsallık bunu gerektiriyor. Herkes işini yapıyor. Aksayan tek bir nokta yok. Sakaryaspor'u dünyaya açacağız. Dünyanın dört bir yanındaki Sakaryaspor sevdalıları Sakaryaspor'u 24 saat takip edebilecek. Sistemi kurduktan sonra, başarı geldikten sonra, işler yolundayken insanların Uğur Akkuş ile ne işleri var. Uğur Akkuş gider Ahmet gelir. Sistem budur. Nasip olursa seçilirsek bu işlerin nasıl olacağını herkes görecek.

54 bin üye yapacağız.

Transferin nasıl yapılacağını herkes görecek. Biz her yıl Sakaryaspor'un kimi transfer edeceğini konuşuyoruz. Bu yanlış. Sağdan soldan para toplayıp transfer yapmaya çalışma çok yanlış. Konuşulması gereken şey Sakaryaspor'un kimi transfer edeceği değil büyük camiaların Sakaryaspor'dan kimi transfer edeceği konuşulmalı. İşte biz bunları başaracağız. Sakaryaspor'u halka açacağız. 54 bin üye yapacağız. Bu takım Sakaryaspor taraftarınındır. Yeter ki taraftar takıma sahip çıksın. Uluslararası denetim şirketlerinin her ay Sakaryaspor'u denetlemesini sağlayacağız.' dedi.

HABER KADİR ŞİRİN

Editör: TE Bilişim