Sakarya’nın yeşil Siyah Profesyonel defterini karıştırmaya bugün hala TÜFAD Sakarya Başkanlığını yapan, geçmişte uzun yıllar Sakaryaspor’da forma giymiş, en uzun teknik adamlık deneyimini Tekspor’da yaşamış Tamer İlaçan’ın futbol dosyasını aralıyoruz. 1959 Sakarya doğumlu olan Tamer İlaçan futbola Cahit Doğu’nun Genç takımı çalıştırdığı dönemlerde bugün hayatta olmayan Aykut Yiğit ve Nejat Ersinle beraber futbolun yeşil Siyah bahçesine ayak basar. Sakaryaspor genç ve Amatör takımında Muammer Adatepe ve Ekrem Karaberberoğlu ile futbol yürüyüşüne çıkan Tamer İlaçan’ın Sakaryaspor A takım macerası Ahmet Karlıklı’nın onu üst yapıya çağırmasıyla başlar. 
KRİTİK GOLLER 
Tamer İlaçan Sakaryaspor yıllarının çilekeş dönemlerinde giydiği yeşil Siyah forma altında neler yaptı? Neler yaşadı? İsterseniz bu soruların karşılığında neler var bi bakalım. Tamer İlaçan, 1975-76 yıllarında forvetin ileri ucunda kanat oyuncusu olarak o yıllarda oynadığı futbolun içinde iki önemli gol atar. Tirespor’a deplasmanda, Antalyaspor’a iç sahada attığı goller Sakaryaspor’u ligde bırakan goller olarak Yeşil Siyahlı futbol kitapçığına girer. 
ŞAMPİYON KADRODA VARDI
 Tamer İlaçan Sakaryaspor yıllarında bir de şampiyonluk sevinci yaşar. Necdet Niş zamanında Süper Lig’e çıkan kadroda yer alanlar arasında Tamer İlaçan da vardır. 
AYRLIKLAR VE DÖNÜŞ 
Tamer İlaçan 1981 sezonunda Sakaryaspor’dan bir süreliğine ayrı düşer. O sezon Edirnespor’a kiralık olarak verilen Tamer İlaçan ardından Çanakkale yolculuğuna çıkar. Bu süreçte Çanakkale kafilesi içinde Bülent Erdi, Ercan Zorlu, Kadir Dinç ve Nejat Ersin gibi Sakaryalı kramponlar da yer aldılar. Tamer İlaçan iki sezon ayrı kaldığı yeşil Siyah formayla 1984 sezonunda Milan Jivodonoviç döneminde tekrar bir araya gelir. Üç yıl süren bu buluşmanın ardından Tamer İlaçan’ın yolu bir kez daha Çanakkale’ye düşer. Çanakkale dönüşünün ardından İlaçan bu sefer, o yıllarda TFF 3. Lig’de oynayan Karadenizle futbol yolculuğuna devam eder. 
ŞEREF KAPTANIN FORMASI 
Tamer İlaçan Sakaryaspor forması işle yaşadığı özel yılları, o yıllar içinde yaşadıklarını anlatırken unutamadığı anıların başına, Kaptan Şeref’i koyar. Rahmetli Şeref Başoğlu’nun jübilesinde, dışarı çıkıp futbola veda ederken, formasını genç takımdan gelen Tamer İlaçan’a vermesi, onun için Yeşil siyah yılların en unutulmaz anısı olarak futbol arşivinde kendine yer bulur. FUTBOL BİTTİ Tamer İlaçan’ın Sakaryaspor’da başlayan futbol dolu anıları 1990 yılında son bulur. En son olarak Karadenizspor’da Sakarya futbola katkı sunan Tamer İlaçan futbolu bıraktıktan sonra teknik adamlık nöbetini cebine koyar.
 İSTİKLALSPOR VE TEKSPORLU YILLAR
1990 yılında futbolu bıraktıktan sonra B Teknik adam belgesi alan Tamer İlaçan ilk antrenörlük deneyimini İstiklalspor’da yaşar. Sonrasında onun için çok uzun yılları kapsayacak olan Tekspor antrenörlüğü devreye girer. Tam 17 yıl Tekspor’da Amatör futbola hizmet veren Tamer İlaçan’ın yolu daha sonra Sakaryasporla kesişir. Sakaryaspor alt yapısında Genel Koordinatör olarak görev yapan, şuan ise 18 yıldır başında bulunduğu Sakarya TÜFAD Başkanlığından başka görevi olmayan Tamer İlaçan’ın, Teknik adamlık çantası cebindeyken, kimlerin yetişmesine katkı vermiş bir de onun futbola hizmet sürecinin bu bölümüne bir göz atalım. 
TUNCAY ŞANLI VE İLAÇAN
 Tamer İlaçan’ın Teknik adamlık yıllarında çok uzun süre yer kaplayan Tekspor’da yetiştirdiği, Sakaryaspor’a ve Türk futboluna kazanılmasında katkı sunduğu oyuncuların başında Tuncay Şanlı gelir. Tuncay Sakaryaspor’a, Fenerbahçe’ye oradan Avrupa’ya açılan futbol yılları içinde İlaçan eğitiminin önemli bir yeri vardır. Tuncay’dan sonra Gökhan Kaba, Soner, Emre Kılınç, Maruf, Emre Kürküt, Talha Mayhoş ve Tarık Mayhoş gibi isimlerin futbol eğitim kitabında Tamer İlaçan ismi önemli yer kaplar. 

Editör: TE Bilişim