Sakarya’da Jimnastik Haftası kutlandı

Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından milli sporcular İbrahim Çolak ve Ahmet Önder’in 2019 Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda elde ettikleri başarıdan dolayı her yıl ekim ayının ikinci haftasının "Cimnastik Haftası", cumartesi gününün ise "Türkiye Cimnastik Günü" ilan edilmesinin ardından, Sakarya’da kutlama yapıldı.

Sakaryalı cimnastikçiler, Rüstemler Necmi Uzun Spor Salonunda Jimnastik haftasını kutlamak için bir araya geldiler. Kendileri için düzenlenen bu günde yüzlerinden mutlulukları okunan cimnastikçiler, bu özel günü kendilerine armağan eden Türkiye Cimnastik Federasyonu’na teşekkür ettiler. Başarılar kazanıp hem Sakarya’yı hem Türkiye’yi gururlandıracaklarına söz verdiler.

Pandemi var, durmak yok

Sakaryalı cimnastikçiler, Rüstemler Necmi Uztürk Spor Salonunda Cimnastik haftasını kutlamak ve çalışmalar yapmak için bir araya geldiler. Jimnastik antrenörleri Murat Şimşek, Ece Deniz Şimşek, Halis Coşkun ve Semra Ediz tarafından Necmi Uztürk Spor Salonunda haftanın belirli günleri, minik, küçük, yıldız ve gençler kategorisinde yapılan antrenmanlar devam ediyor. Cimnastikçiler, pandemi nedeniyle bu yıl fazla müsabaka yapamadılar. Sağlık tedbirlerini alarak, ritmik cimnastik ve aerobik cimnastik dallarında yapılan antrenmanlar cimnastik haftasında da devam etti.

Müsabakalar istiyoruz

Cimnastik antrenörleri pandemi sürecinde en fazla çok az müsabakaya çıktıkları için şikayetçi. Cimnastikçiler antrenmanlarına devam ediyor ancak müsabaka olmadığı için yaptıkları antrenmanla kalıyorlar diyen antrenörler; ‘’Daha fazla müsabaka olması Türkiye’de jimnastik sporunun gelişmesine ve bilinirliğine katkı sağlar. Eğer bu alanda dünyayı yakalamak istiyorsak bu spora daha fazla imkan sağlanmalı, daha fazla organizasyona imza atılmalı’’ sözlerini kullandılar.

Editör: TE Bilişim