Sakaryaspor başkanlığı için adaylığını açıklayan Uğur Akkuş’un delege olmadığı gerekçesi ile kongreye sokulmayacağı yönünde iddialar dün sosyal medyaya bomba gibi düştü. Halbuki İsmail Gürses ve yönetimi de ilk seçildiği kongrede üye değildi. Zaten ortada ne tüzük kaldı ne de tüzüğe uyan birileri..

DAHA ÖNCE ADAY OLMUŞTU

Olağanüstü Genel Kurul yaklaşırken adaylığını açıklayan tek isim Uğur Akkuş oldu fakat onun da önüne engel üstüne engel çıkartmak isteyenler var. Geçtiğimiz sene 16 Ağustos’ta yapılan olağanüstü genel kurulda ilk kez başkan adayı olan Uğur Akkuş, 278 delegeden 120 oy almış Cevat Ekşi karşısında seçimi az bir farkla kaybetmişti. Yeşil Siyahlı taraftarların büyük ilgi gösterdiği Uğur Akkuş, daha sonra sezon içinde alınan kongre kararı sonrası yeniden aday olmuş fakat pandemi nedeni ile kongre gerçekleşmemişti. Peki şimdi ne değişti de Akkuş’un aday olmayacağı konuşuluyor. Acaba neden?

ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ DİYORLAR!

Son yıllarda olduğu gibi bu sezonda Play-Off’larda hayal kırıklığı yaşatan ve seçim kararı alan Sakaryaspor’un 14 Haziran’da yapılacak olan olağanüstü genel kurulu öncesinde şuana kadar adaylığını açıklayan tek isim olan Uğur Akkuş ile ilgili ortaya atılan bir komplo teorisi yeşil siyahlı taraftarların büyük tepkisini çekti. Akkuş’un geçtiğimiz sezon seçime girmesine rağmen genel kurul günü delege olmadığı için seçime girmesine izin verilmeyeceği iddia edildi. Taraftarlar geçen seçimde aday olan Uğur Akkuş’un yine aday olmasında seçime katılmasında bir sakınca olmadığına inanıyor.

ORTADA TÜZÜK FALAN KALMADI

Kongrede bazı delegelerin Sakaryaspor tüzüğüne uygun olmadığı gerekçesi ile 14 Haziran’da yapılacak seçime hazırlanan bu arada yaptığı açıklamalarla zaman zaman eleştirilerin merkezine oturan Uğur Akkuş’un aday olamayacağı hatta kongreye sokulmayacağı yönünde itirazda bulunacağı iddia ediliyor. Öte yandan Sakaryaspor kulübünden resmi olarak adaylığını açıklayan Uğur Akkuş’un aday olup olamayacağı yönünde her hangi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca son yıllarda özellikle İsmail Gürses’in döneminden sonra yok sayılan Yüksek Divan Kurulu ve kulübün işleyişi ne tüzüğe uygun ne de talimatlara…

Editör: TE Bilişim